Cine apara un “Zdreanta” n-o fi tot “Zdreanta”?

Publicat in Politica 22 Ianuarie 2019 788 ori
Google+ WhatsApp
Cine apara un “Zdreanta” n-o fi tot “Zdreanta”?
Cine apara un “Zdreanta” n-o fi tot “Zdreanta”?

Dupa figura facuta aseara de procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii, cand pentru prima data s-au respins cereri de avizare a unor arestari de procurori, asa cum avem acum cazurile Onea Lucica si Negulescu Mircica - paraditori din DNA Ploiesti, mie imi este clar:institutia CSM se clatina din temelii si risca sa se prabuseasca.

Prin felul in care au inteles sa protejeze doi procurori de teapa lui Onea si Negulescu si sa se substituie instantei de judecata care ar fi trebuit sa dea verdictul pe cele doua cereri de arestare preventiva, procurorii din CSM au lovit in temelia imaginii intregului Consiliu. Toata tara a stat cu ochii, ieri seara, pe Sectia pentru procurori, in conditiile in care procuroarea Adina Florea pusese pe masa toate cele 60 de volume cu documente (acte) ce probau, rand pe rand, toate gravele acuzatii pentru care a fost inceputa actiunea penala. Inclusiv rapoarte de expertiza!

Nu stiu cum au putut procurorii – membri CSM sa se perverteasca asa. Unul singur a dovedit ca inca ii functioneaza constiinta si ca nu se poate trece cu vederea peste consistenta dovezilor aduse de Florea la Sectie. Codrut Olaru. Dar ce folos, cand alti patru, majoritari, au decis, dupa o cacaiala de doua ore in care au cautat formula magica a spalarii de tortionari judiciari, sa respinga solicitarile colegei lor de la Sectia pentru investigarea magistratilor!

Majoritatea a hotarat: scut pentru Onea si Negulescu. Ce mai conteaza ca personajele astea sinistre lucrau in directa colaborare cu SRI Prahova si ca tot ce faceau avea girul conducerii de la Bucuresti? Ce conteaza cate cariere au demolat si cate destine au nenorocit? Pentru procurorii din CSM conteaza doar sa acopere mizeria, pentru ca mizeria asta, odata descoperita in intregime, ar scoate la iveala si alte abuzuri, iar carambolul ar putea lovi personaje care le-au sustinut chiar lor ascensiunea de-a lungul timpului.

Ce s-a intamplat in Sectia pentru procurori a CSM mi-a intarit convingerea ca intreg Consiliul trebuie reformat. Pentru asta e nevoie de modificari legislative si de modificari ale Constitutiei, astfel ca Romania sa aiba un Consiliu al Magistratilor format numai din judecatori (caci doar ei sunt magistrati!) si membri ai societatii civile.Iar corpul procurorilor sa fie unul separat.

In alta ordine de idei, celor doi paraditori de la DNA Ploiesti le expira in curand controlul judiciar. Neputand fi arestati, e clar ca Sectia de Investigare a magistratilor va cere prelungirea acestui control. Macar atata. Cat sa existe un minimum de masura restrictiva pentru cuplul executantilor neosecuristi de la Prahova.

Pe de alta parte, zic ca bucuria celor doi, de a scapa de arestare, este doar de moment. Pentru ca, avand in vedere alte cauze care ii privesc, cu alte zeci de plangeri la Sectia de investigare a magistratilor, probabil ca in curand va fi facuta o noua cerere de avizare a arestarii lor.

Adina Anghelescu-STANCU

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office