Raed Arafat a venit la Ploiesti, la evenimentul de prezentare al bilantului ISU Prahova

Publicat in Politica 22 Ianuarie 2019 Actualizat: 22 Ianuarie 2019 475 ori
Google+ WhatsApp

Raed Arafat a fost prezent, astazi, la Ploiesti, cu ocazia prezentarii bilantului pe 2018 de catre ISU Prahova. Au fost invitate autoritati locale si judetene, printre care prefectul Madalina Lupea si presedintele Consiliului Judetean Bogdan Toader.

Doctorul Raed Arafat a anunțat că, anul acesta, pompierii prahoveni vor primi o parte din cele 500 de autospeciale de intervenție pentru stingerea incendiilor, achiziționate prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Și Salvamont Prahova va primi o mașină specială pentru zonele montane, cu toate dotările necesare în vederea recuperării răniților de pe traseele din munții județului nostru. O altă veste bună este că se va lua în discuție solicitarea de creștere a numărului de posturi la Serviciul de Ambulanță Județean Prahova, lucru care va îmbunătăți calitatea actului medical.

La finalul intalnirii, prefectul Mădalina Lupea, domnul președintele al Consiliului Județean Prahova și domnul secretar de stat dr. Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situații de Urgență au felicitat comanda şi personalul inspectoratului, urându-le succes în îndeplinirea misiunilor viitoare şi menţinerea continuă la standardul ridicat adoptat până în prezent.

"Astăzi, am fost prezent la bilanțul activității pe anul 2018 al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Șerban Cantacuzino” al județului #Prahova, eveniment la care a participat și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, domnul Raed Arafat, care a venit cu vești bune pentru echipajele care acționează în situații de urgență pe raza județului nostru.

Doctorul Raed Arafat a anunțat că, anul acesta, pompierii prahoveni vor primi o parte din cele 500 de autospeciale de intervenție pentru stingerea incendiilor, achiziționate prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Și Salvamont Prahova va primi o mașină specială pentru zonele montane, cu toate dotările necesare în vederea recuperării răniților de pe traseele din munții județului nostru. O altă veste bună este că se va lua în discuție solicitarea de creștere a numărului de posturi la Serviciul de Ambulanță Județean Prahova, lucru care va îmbunătăți calitatea actului medical.

Trebuie, însă, să menționez că ISU Prahova a achiziționat, cu fonduri primite de la Consiliul Județean Prahova (50.000 de lei), o cameră de termoviziune care va fi de mare ajutor în cazul căutării pe timp de noapte a persoanelor dispărute, precum și pentru a stabili modul de acțiune în intervențiile de stingere a incendiilor, în funcție de temperatura generată de flăcări și măsurată de aparatul respectiv.

Remarcabilă este și reducerea timpilor de intervenție a echipajelor ISU Prahova, atât datorită achiziționării de autospeciale, cât și apariției celor două centre SMURD de la Comarnic și de la Balta Doamnei. Anul acesta, și Centrul ISU de la Mizil va avea parte de reparații capitale și de modernizări, cu finanțare de la Banca Mondială.


Pompierii militari prahoveni și toți membrii echipelor de intervenție în situații de urgență merită tot respectul pentru că ne vin în ajutor în momente critice și se sacrifică, deseori, pentru binele nostru!
Felicitări tuturor și vă mulțumim!", a fost mesajul presedintelui CJ Prahova, Bogdan Toader.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office