Bravo, Dobre! Primaria a pierdut procesul cu TCE si trebuie sa plateasca 11 milioane de lei

Publicat in Politica 17 Ianuarie 2019 1024 ori
Google+ WhatsApp
Bravo, Dobre! Primaria a pierdut procesul cu TCE si trebuie sa plateasca 11 milioane de lei
Bravo, Dobre! Primaria a pierdut procesul cu TCE si trebuie sa plateasca 11 milioane de lei

Povestea legată de litigiul dintre Primăria Ploiești și SC Transport Călători Express este mai veche. În urmă cu doi ani, TCE a dat în judecată municipalitatea pentru recuperarea TVA-ului la sumele aferente gratuităților acordate, în 2012, pensionarilor și elevilor, în cuantum de 11 milioane de lei, bani pe care societatea de transport a fost obligată să îi vireze la bugetul de stat.

Totul a plecat de la faptul că, în 2012, Curtea de Conturi a constatat că TCE Ploiești nu a virat la bugetul de stat TVA-ul aferent gratuităților acordate pensionarilor și elevilor, sume pe care de altfel societatea de transport nu le-a primit de la bugetul local.

SC Transport Călători Express a plătit către bugetul de stat suma de peste 11 milioane de lei, iar în 2017 a dat în judecată Primăria Ploiești pentru recuperarea TVA-ului.

Procesul s-a aflat pe rolul Tribunalului Prahova, iar anul trecut instanța a dat câștig de cauză  SC Transport Călători Express. Primăria Ploiești a atacat cu apel soluția dată de Tribunalul Prahova.

Procesul s-a judecat, joi, la Curtea de Apel Ploiești, instanță care a respins apelul Primăriei Ploiești. Prin urmare, municipalitatea ploieșteană trebuie să achite suma de peste 11 milioane de lei către SC Transport Călători Express.

tce-datorie.jpg

sursa: www.observatorulph.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office