Olguta Vasilescu: Trebuie dată categoric o amnistie și grațiere prin OUG

Publicat in Politica 11 Decembrie 2018 283 ori
Google+ WhatsApp
Olguta Vasilescu: Trebuie dată categoric o amnistie și grațiere prin OUG
Olguta Vasilescu: Trebuie dată categoric o amnistie și grațiere prin OUG

Vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu a declarat marți, la Parlament, că din punctul său de vedere trebuie dată „categoric” o amnistie și grațiere prin OUG.

Întrebată dacă ar trebui dată OUG pentru amnistie şi graţiere, Lia Olguța Vasilescu a declarat: „Din punctul meu de vedere, categoric da”.

„Pentru că la ora actuală nu mai există căi de atac pentru persoanele care au fost judecate şi condamnate multe dintre ele, de completurile de 5 declarate ilegale. Nu mai vorbim de protocoalele de colaborare între SRI şi DNA care, de asemenea, au fost ilegale şi au adăugat la lege. Deci aceşti oameni trebuie să aibă măcar o procedură prin care să se poată apăra”, a explicat vicepreședintele PSD.

Ea a spus că „sigur, sigur, sigur” nu se va discuta în PSD despre OUG pe amnistie și grațiere până la finalul anului.

„Nu, sigur, sigur, sigur nu se vorbeşte despre amnistie şi graţiere aşa cum aud la posturile de televiziune şi peste tot că la sfârşitul acestui an, săptămâna viitoare”, a adăugat ea.

Întrebată dacă PSD ar putea lua o decizie pentru amnistie și grațiere în prima parte a anului 2019, Vasilescu a răspuns: „Nu sunt Mafalda, chiar nu am de unde să știu”.

Vicepreședintele PSD a mai spus că „contează și ce vrea partidul, contează și ce vrea Guvernul”.

Declarația acesteia vine la o zi după ce un alt vicepreședinte PSD, Marian Oprișan, a spus că este nevoie de „un act de clemență”. „De ce ar fi nevoie? Haideți să ne gândim la seria de abuzuri comise în justiție și la seria de oameni condamnați nevinovați pe baza protocoalelor încheiate între SRI și Parchete”, a spus Oprișan, luni, în Parlament. Spre deosebire de Olguța Vasilescu, el a indicat Parlament, nu Guvernul ca fiind principalul for în care să se discute o amnistie și grațiere.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office