Asta e alternativa? Nu, multumesc!

Publicat in Politica 05 Decembrie 2018 306 ori
Google+ WhatsApp
Asta e alternativa? Nu, multumesc!
Asta e alternativa? Nu, multumesc!

Opozitia a facut, din nou, circ in Parlament. Imaginile ne aduc aminte de imbrancelile si bataile dintre politicienii altor tari precum Uganda, Albania sau Turcia. Daca asta e alternativa, atunci nu, multumesc!

 

Update: Şedinţa plenului Camerei Deputaţilor a fost închisă miercuri, la câteva minute după ce a fost reluată pentru vot final. 

Opoziţia a anunţat că părăseşte sala plenului. 

În şedinţa de plen urma să se dea votul final pe proiectele de lege care au fost dezbătute luni, dar acest lucru nu a putut fi posibil pentru că nu a fost întrunit cvorumul necesar. 

Până la votul final, discuţiile s-au axat pe cererile de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi vicepreşedintelui Florin Iordache, iniţiate de Opoziţie. Liderii Opoziţiei au insistat pe supunerea la vot, în plenul de miercuri, a cererilor de revocare, în timp ce Puterea a invocat în mod repetat Regulamentul. 

Eugen Nicolicea, deputat PSD: ”Aveți vreo hotărâre a Biroului Permanent ca să fie îndeplinite aceste criterii? Motivele invocate de dumneavoastră sunt copy paste după propunerea de regulament declarată neconstituțională.″

Opoziţia se bazează pe votul dat la iniţiativa vicepreşedintelui Marilen Pirtea, care a mers la microfonul unde se ţin discursurile şi a cerut vot, în timp ce Florin Iordache, cel care prezida forul, striga la microfon: "Vă faceţi de râs".

Drept urmare, există două variante: cea a coaliţiei şi a puterii, potrivit căreia propunerea era neregulamentară şi nu a fost supusă la vot, şi cea a Opoziţiei, care spune că propunerea de revocare a lui Liviu Dragnea a fost potrivit regulamentului intern şi a trecut cu votul Opoziţiei.

Știrea inițială

Cuvinte grele aruncate în plenul parlamentului, la ședința de miercuri. Coaliția PSD-ALDE este încolțită de partidele din opoziție. Acestea din urmă amenință cu greva parlamentară, dacă revendicările lor nu sunt acceptate. 

PSD și ALDE au pierdut majoritatea în Camera Deputaților, iar opoziția forțează schimbarea din funcție a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea și cea a vicepreședintelui Florin Iordache.

PNL a solicitat, prin vocea liderului de grup, introducerea pe ordinea de zi a cererii de revocare din funcții pentru Liviu Dragnea și Florin Iordache.

Președintele de ședință, Florin Iordache s-a opus acestei solicitări, ca urmare a unei ședințe a liderilor de grup. El a explicat că pentru a introduce un punct nou pe ordinea de zi este nevoie de un vot unanim al liderilor de grup. În acest caz, trei lideri de grup se opun propunerii PNL.

Florin Iordache a fost jignit în plen, însă nu le-a răspuns celor care i-au adresat cuvinte grele.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office