Dupa ce a bagat Ploiestiul in faliment, Dobre ne indatoreaza pana peste cap! Primaria se imprumuta 43 MILIOANE de euro de la banci

Publicat in Politica 19 Noiembrie 2018 437 ori
Google+ WhatsApp
Dupa ce a bagat Ploiestiul in faliment, Dobre ne indatoreaza pana peste cap! Primaria se imprumuta 43 MILIOANE de euro de la banci
Dupa ce a bagat Ploiestiul in faliment, Dobre ne indatoreaza pana peste cap! Primaria se imprumuta 43 MILIOANE de euro de la banci

Primăria Ploiești va contracta un nou împrumut, în valoare de 27,5 milioane de lei, destinat cofinanțării a 11 proiecte cu finanțare europeană, iar săptămâna aceasta – în cadrul ședinței ordinare a consilierilor locali – se va pune în discuție un alt credit, mult mai mare, de 172,5 milioane de lei (pentru investiții locale), ceea ce înseamnă că datoria publică a municipiului reședință de județ va crește considerabil în următorii ani.

Cu împrumutul de “doar” 27,5 milioane de lei se urmărește să se asigure cofinanțarea pentru 11 proiecte europene. Potrivit hotărârii aprobate la finalul săptămânii trecute de aleșii locali, cea mai mare sumă din credit – circa 13 milioane de lei – va merge pentru cofinanțarea realizării proiectului de creare a legăturii rutiere și de transport public între Gara de Sud și Gara de Vest (strada Libertății) și de reabilitare a domeniului public din zona piețelor și a celor două gări, un contract de finanțare estimat la o valoare totală de 140 de milioane de lei.

Alte două proiecte pentru care ar urma să fie folosit creditul de 27,5 milioane de lei sunt cele de realizare a sistemului de iluminat public pe traseul tramvaielor 101 și 102. Și cofinanțarea eficientizării energetice la Liceul „1 Mai“ – sala de sport, la Grădinița cu program prelungit „Sf.Mina“, la Liceul Tehnologic „Sf. Apostol Andrei“, la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza“, la Grădinița cu program prelungit nr. 23, precum și cofinanțarea lucrărilor de eficientizare a consumurilor energetice la blocurile de locuințe, prin reabilitare termică, vor fi susținute din același credit.

Terminalul multimodal care ar urma să includă și locuri de parcare, despre care se vorbește că se va construi în zona Spitalului Județean de Urgență Ploiești va fi cofinanțat de primărie tot din împrumutul proaspăt-aprobat de consilierii locali.

Acest credit intern va avea o durată de 13 ani, din care o perioadă de grație de trei ani și una de rambursare de 10 ani, decadă în care vor fi plătite:  rata de credit, dobânzile și comisionele bancare aferente.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office