Ploiestiul e, oficial, in FALIMENT. SGU, TCE si Rosal nu mai primesc bani. Se anunta GREVE

Publicat in Politica 13 Noiembrie 2018 3833 ori
Google+ WhatsApp
Ploiestiul e, oficial, in FALIMENT. SGU, TCE si Rosal nu mai primesc bani. Se anunta GREVE
Ploiestiul e, oficial, in FALIMENT. SGU, TCE si Rosal nu mai primesc bani. Se anunta GREVE

Situatie neimaintalnita pana acum in Ploiesti! Bugetul municipiului a atins cota de avarie, informatia ajungand la noi pe surse. Practic, cu aproape doua luni inainte de finalul anului, ploiestenii nu vor mai beneficia de servicii de salubritate sau gospodarire urbana, iar circulatia autobuzelor in conditii normale este pusa sub semnul intrebarii.

Potrivit unor surse din Primaria Ploiesti, primarul a recunoscut, astazi, intr-o sedinta cu cei doi viceprimari, ca nu mai sunt bani pentru SGU, TCE si Rosal, iar vestea naucitoare ar putea avea efecte dezastruoase pentru cetateni.

Maine, este anuntata o greva a angajatilor SGU, la ora 9, acolo unde se stie ca oamenii nu si-au mai primit salariile restante, iar societatea este in colaps financiar. Singura speranta ar fi fost marirea de capital de la Primarie, lucru care, evident, nu se va mai intampla.

La TCE situatia e aproape la indigo si ne asteptam ca soferii sa intrerupa cursele autobuzelor, iar despre reparatii, mentenanta, subventii nici nu mai poate fi vorba.

Cat despre Rosal, efectele au inceput deja sa se vada, gunoaiele acaparand orasul in mai multe cartiere. Fara o alocare de fonduri, pana la finalul anului vom inota in gunoaie.

Singura cale de scapare, provizorie, ar fi ca Primaria sa vireze doar jumatate din capitalul promis Hale si Piete SA, adica 9 milioane de lei din totalul de 18, bani care vor fi distribuiti cu greu celor trei entitati, SGU, TCE si Rosal.

Ar mai fi fost o varianta, sustin aceleasi surse din Primarie, de a se amana plata ratelor pe care administratia locala le are la banci, insa Nicoleta Craciunoiu s-ar fi opus vehement pe motiv ca propunerea a fost refuzata de departamentul juridic. Mai mult, aceasta procedura ar fi fost de durata, iar nevoia de bani este acuta.

Ce am putea sa adaugam? Poate ar fi o idee ca primarul sa-si puna consilierul, pe Eugen Pruna, sa gaseasca solutii, daca tot l-a plimbat pe bani publici prin toate excursiile. Nu putem sa nu ne intrebam, totusi, la ce au folosit toate cursurile de perfectionare pentru care s-au platit bani grei din bugetul local?

Ne vedem la vot!

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office