CJ Prahova, partener şi cofinanţator în proiecte europene din întreg judeţul

Publicat in Politica 10 Noiembrie 2018 670 ori
Google+ WhatsApp
CJ Prahova, partener şi cofinanţator în proiecte europene din întreg judeţul
CJ Prahova, partener şi cofinanţator în proiecte europene din întreg judeţul

Pe lângă proiectele în care Consiliul Județean Prahova este solicitant al fondurilor europene, promovate de echipa de specialiști a instituției, autoritatea județeană participă cu fonduri pentru cofinanțarea mai multor proiecte derulate la nivel județean, devenind astfel partener în atragerea de finanțare UE.


Potrivit situației furnizate de către reprezentanții CJ Prahova, cel mai important proiect la care autoritatea județeană este partener și cofinanțator se dovedește a fi fazarea proiectului de reabilitare și modernizare a sistemelor de apă și canal din județul Prahova, aflat în derulare, cu beneficiar Hidro Prahova. Valoarea totală a acestui proiect derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare – Axa 3 se ridică la 332,77 milioane de lei, contribuția de 2% plătită de Consiliul Județean Prahova (partener în proiect) fiind de 2,2 milioane de lei, plus valoarea cheltuielilor neeligibile – de aproape 50 de milioane de lei.


Un alt proiect cu finanțare europeană în derulare al cărui beneficiar este tot Hidro Prahova și la care Consiliul Județean este partener vizează pregătirea aplicației pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată, de la bugetul județului asigurându-se, de asemenea, cofinanțarea.


Consiliul Județean Prahova este partener cu Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova în două proiecte aflate în evaluare în acest moment, vizând înființarea a două complexuri de locuințe protejate în comuna Florești – sat Călinești, în cele două cazuri fiind asigurată prin acord de parteneriat cofinanțarea de 1,56 milioane de lei, respectiv de 1,86 milioane de lei.


De la bugetul județului Prahova sunt susținute financiar – prin cofinanțarea din partea CJ – și trei proiecte europene derulate de Biserica Sf. Vineri din Ploiești, Protoieria Ploiești Nord și Mănăstirea Zamfira. În primul proiect aflat în derulare, beneficiar al finanțării UE prin Programul Operațional Regional – Axa 5.1 fiind Biserica Sf. Vineri din Ploiești, se restaurează pictura și turnul clopotniței și se execută finisajele și instalațiile interioare și exterioare, din valoarea totală a proiectului, de aproape 7,2 milioane de lei, CJ Prahova suportând cofinanțarea de circa 117.000 de lei. În privința proiectului derulat de Protoieria Ploiești Nord, se consolidează și se restaurează centrul cultural al Protoieriei Ploiești Nord, și în acest caz CJ Prahova contribuind, ca partener, cu aproape 97.000 de lei, iar în cazul proiectului de consolidare și de restaurare a Mănăstirii Zamfira, unde sunt în execuție lucrările de consolidare și de restaurare – atât la partea arhitecturală, dar și la aceea a picturii murale executate de Nicolae Grigorescu – CJ Prahova participă cu 332.000 de lei cofinanțare.


În alte două proiecte – depuse de Ministerul Sănătății și aflate în evaluare – pentru rambursarea cheltuielilor efectuate în cazul unor lucrări din spitalele județului Prahova, Consiliul Județean Prahova contribuie de asemenea cu partea de cofinanțare.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office