SONDAJ CURS/ Situația intenției de vot în septembrie 2018: PSD domina topul

Publicat in Politica 20 Octombrie 2018 576 ori
Google+ WhatsApp
SONDAJ CURS/ Situația intenției de vot în septembrie 2018: PSD domina topul
SONDAJ CURS/ Situația intenției de vot în septembrie 2018: PSD domina topul

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a realizat un sondaj de opinie de tip Omnibus, în perioada 20 septembrie - 1 octombrie.  Iată în exclusivitate defalcarea datelor pe regiuni istorice precum și pe medii de rezidență (rural/urban).

PSD domină autoritar în Muntenia (50%), urmat de PNL (20%) și ALDE (9%). USR, partid lansat în București, are numai 4%.

În Moldova, în schimb, PSD are numai 34%, cu 10% mai puțin decât a avut partidul în valul trecut al studiului. Asta se întâmplă pe fondul unei prestații foarte bune a Pro România, dar și USR (probabil în zona Iași). PNL are 21% și ALDE 9%.

În Transilvania PSD și PNL sunt la o distanță nesemnificativă statistic (26% și respectiv 24%). Urmează UDMR și Mișcarea România Împreună, care are în continuare baza electorală în Ardeal. Urmează USR și ALDE cu 9 și 8%.content-image

Atât PSD cât și PNL sunt mai populare la sate decât la orașe, chiar dacă diferențele sunt la limita marjei de eroare. Astfel PSD are o intenție de vot 3% mai mare în mediul rural decât cel urban (39% față de 36%) iar PNL cu 4% (24% față de 20%). ALDE, în schimb, este cel mai urban partid având o intenție de vot de 11% mediul urban față de doar 6% în mediul rural.

content-image

Conform casetei tehnice, studiul CURS a fost efectuat pe un eșantion de 1067 de persoane și are o abatere statistică tolerată de maxim 3% la un interval de încredere de 95%.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.