Lucicã Onea, cercetat intr-un NOU DOSAR! CSM il ancheteaza pentru "exercitarea functiei cu rea credinta"

Publicat in Politica 16 Octombrie 2018 346 ori
Google+ WhatsApp
Lucicã Onea, cercetat intr-un NOU DOSAR! CSM il ancheteaza pentru "exercitarea functiei cu rea credinta"
Lucicã Onea, cercetat intr-un NOU DOSAR! CSM il ancheteaza pentru "exercitarea functiei cu rea credinta"

Un nou dosar constituit de Inspecția Judiciară împotriva fostului procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești, Lucian Gabriel Onea, se va afla mâine pe masa Secției pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

În acest dosar (16/P/2018), Onea nu se mai află alături de Mircea Negulescu, ci alături de Laura Bucică, procuror al DNA Ploiești. Inspecția Judiciară– care a exercitat o acțiune disciplinară față de cei doi procurori de la Ploiești – i-a adus în fața Consiliului Superior al Magistraturii (secția disciplinară pentru procurori) după ce aceștia au fost cercetați pentru încălcarea unor prevederi din Statutul judecătorilor și procurorilor.


La începutul lunii septembrie, Inspecţia Judiciară anunța că a exercitat o acţiune disciplinară faţă de Laura Bucică, procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, și față de Onea Lucian Gabriel, procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie- Serviciul Teritorial Ploieşti (în prezent suspendat din funcție) pentru „exercitarea funcţiei cu rea credinţă”, abatere disciplinară prevăzută de art.99 lit.t) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.


Concret, după cum arătau la începutul lunii septembrie reprezentanții Inspecției Judiciare, cei doi procurori “au dispus, într-o cauză disjunsă dintr-un dosar DIICOT, cu încălcarea intenţionată a prevederilor art. 172 coroborat cu art. 327, art 339, art. 342 din CPP şi ale art.64 din Legea nr. 304 din 2004, verificarea, de un specialist antifraudă de la Serviciul Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, printr-o constatare tehnico-ştiinţifică, a utilităţii şi relevanţei obiectivelor expertizei efectuate din dispoziţia altui procuror; rezultatul verificării a fost folosit de procurorii cercetaţi disciplinar ca mijloc de probă într-un nou dosar al DNA-ST Ploieşti vizându-l chiar pe procurorul care a dispus expertiza, deşi verificarea a fost realizată prin raportare exclusivă la activitatea infracţională pe care tot procurorul Laura Bucică o reţinuse în rechizitoriul întocmit în dosarul DIICOT anterior menţionat”.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.