Bustul lui Pantelimon Halippa, inaugurat pe Aleea Unirii din Parcul Bucov. Oficiali italieni, prezenti la eveniment

Publicat in Politica 12 Octombrie 2018 873 ori
Google+ WhatsApp
Bustul lui Pantelimon Halippa, inaugurat pe Aleea Unirii din Parcul Bucov. Oficiali italieni, prezenti la eveniment

Bustul marelui om politic si  publicist basarabean Pantelimon Halippa a fost inaugurat, astazi, la Bucov, monumentul fiind amplasat pe Aleea Unirii-deschisa in luna aprilie 2018 odata cu dezvelirea primului bust, cel al lui Ion Inculet.

La evenimentul de astazi au fost prezente oficialitati judetene dar si reprezentanti ai mediului de afaceri italian, sositi la Ploiesti cu ocazia desfasurarii Forumului Economic Romania-Italia, in cadrul caruia autoritatile prahovene au purtat discutii despre dezvoltarea economica a judetului nostru, prin investitii straine in parcurile industriale.

Bustul lui Halippa reprezinta initiativa Societatii Cultural-Istorice "Mihai Viteazul" Ploiesti si a fost finantat de Consiliul Judetean Prahova, in  parteneriat cu Ministerul Culturii. Opera ii apartine sculptorului George Dumitru (UAP Prahova).

Aleea Unirii va include 14 busturi ale personalitatilor istorice si culturale romane, printre care I.C. Bratianu, Iancu Flondor sau Aurel Cosma, avocat si om politic, luptător pentru drepturile românilor din Banat.

Infiintarea celor doua alei in Parcul "Constantin Stere", Aleea Unirii si Aleea Scriitorilor, reprezinta un proiect al SMV Ploiesti, dedicat Centenarului Marii Uniri. Busturile marilor personalitati istorice si culturale ridicate aici se inscriu, astfel, intr-un lung sir de monumente pe care SMV, condusa de Mircea Cosma, a reusit sa le inaugureze in mai multe judete din tara, dar si in Republica Moldova.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office