Discursul presedintelui CJ Prahova, Bogdan Toader, la Forumul economic Romania-Italia

Publicat in Politica 12 Octombrie 2018 345 ori
Google+ WhatsApp
Discursul presedintelui CJ Prahova, Bogdan Toader, la Forumul economic Romania-Italia
Discursul presedintelui CJ Prahova, Bogdan Toader, la Forumul economic Romania-Italia

Bogdan Toader, presedintele Consiliului Judetean Prahova, prezent la Forumul economic Romania-Italia, a declarat ca autoritatea judeteana este focusata pe facilitarea unui climat de afaceri atractiv pentru investitorii straini, exprimandu-si, totodata, increderea in dezvoltarea economica a judetului Prahova prin investitii noi in Parcurile Industriale.

La evenimentul de astazi au fost prezenti ministri, secretari de stat si reprezentanti ai autoritatilor italiene, investitori privati etc.

Redam, integral, declaratia facuta de Bogdan Toader, la deschdierea Forumului:

Citeste si: A inceput Forumul economic Romania-Italia. Ministrul Teodorovici a venit la Ploiesti

Mă simt onorat ca astăzi, Consiliul Județean Prahova să fie amfitrionul ,,Forumului Economic România-Italia”, prin care ne dorim cu toții să stimulam dezvoltarea spiritului antreprenorial si atragerea investitiilor in România și în Județul Prahova, județ care are prin tradiție, o vocație economică industrială.

Crearea unui climat de afaceri atractiv, cu o serie de facilități pentru potențialii investitori, sunt elemente prioritare pentru administrația județeană, având în vedere că din punct de vedere economic și social, Prahova este în prezent, unul dintre cele mai dezvoltate județe, cu o contribuție semnificativă la PIB-ul țării.

Relațiile comerciale dintre România și Italia contribuie la dezvoltarea potențialului de creștere economică pe relația dintre cele două state. Totodată acestea vin să consolideze legăturile stabilite între cele două țări și popoare. Județul Prahova are relații de cooperare vechi cu regiuni din Republica Italiană, organizând și evenimente de promovare precum Europrahova la Brescia sau Roma. Cred că este important să dezvoltăm aceste relații, astfel încât să contribuim la bunăstarea cetățenilor, atât în Italia, cât și în județul nostru.

Doresc să transmit potențialilor antreprenori, care vor să investească în Județul Prahova că au la dispoziție o paletă diversificată a sectoarelor industriale: industria petrolieră, industria chimică/petro-chimică, industria materialelor de construcții; industria textilă/confecții, industria alimentară.

Existența unei importante rețele de parcuri industriale cu administrare publică (Ploiești Industrial Parc – cu 5 locații: la Ploiești, Urlați,Bărcănești,Mizil și Ciorani; Prahova Industrial Parc – Vălenii de Munte; Plopeni Industrial Parc; Brazi Industrial Parc) sau privată ( DIBO Industrial Park, Negoiești-Brazi; Allianso Business Park, Ariceștii Rahtivani; Industrial Park WDP), care oferă investitorilor spații și utilități la cele mai ridicate standarde, reprezintă avantaje considerabile pe care Județul Prahova le are față de alte zone ale țării.

Puternica dezvoltare a infrastructurii și apropierea de București și de Aeroportul Internațional ,,Henri Coandă” (50 Km) permite dezvoltarea serviciilor, a activităților de transport, depozitare precum și a activităților conexe transporturilor. Forța de muncă cu un grad ridicat de calificare, și adaptabilitate este o resursă pe care investitorii se pot baza indiferent de domeniul în care doresc să-și dezvolte afaceri. Din punct de vedere academic, se poate evidenția Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, care pregătește specialiști în domeniul prelucrării și extracției de petrol, dar care si-a dezvoltat si discipline noi in domeniul economic sau IT. Totodată, Judeţul Prahova a oferit şi oferă în continuare multiple oportunităţi de investiţie oamenilor de afaceri și în alte domenii precum cel al turismului (montan, balnear, cultural – istoric, tematic, religios, de afaceri) şi al viticulturii (zona Dealu Mare) - elemente definitorii pentru județ, alături de domeniul petrolier.

Vreau să subliniez și schimbul de experienţă în domeniul administraţiei publice şi împărtăşirea exemplelor de bună practică, pe care judeţul nostru le-a dezvoltat de-a lungul timpului cu diverse regiuni din Italia (Piemonte, Emilia Romagna, Abruzzo, Brescia). La nivel național, apreciez programele promovate de Ministerul pentru Mediu de afaceri, Comert si Antreprenoriat, un exemplu în acest sens fiind programul Start-up nation, care încurajeaza înființarea și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii.

În încheiere vă sugerez să aveți încredere în economia românească, care are o serie de avantaje: este o economie tânără, emergentă care oferă oportunități mari de creștere. Este o economie în care un întreprinzator își poate dezvolta bussinesul. Mi-aș dori ca acest lucru să fie cunoscut de oamenii de afaceri români din Italia dar si de antreprenorii italieni.Vă așteptăm cu toată deschiderea să dezvoltați afaceri în România, în Județul Prahova, fie ca sunteti romani care traiti in diaspora sau cetateni italieni. Consiliul Județean Prahova acordă în permanență o atenție deosebită mediului de afaceri, comerț și antreprenoriat, încercând să asigure mijloacele necesare unei dezvoltări socio – economice echilibrate a județului.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office