Deputatul PSD Prahova Răzvan Ursu: ”Nu trebuie neglijată vocea celor aproape 4 milioane de votanţi la referendum”

Publicat in Politica 11 Octombrie 2018 Actualizat: 11 Octombrie 2018 310 ori
Google+ WhatsApp
Deputatul PSD Prahova Răzvan Ursu: ”Nu trebuie neglijată vocea celor aproape 4 milioane de votanţi la referendum”
Deputatul PSD Prahova Răzvan Ursu: ”Nu trebuie neglijată vocea celor aproape 4 milioane de votanţi la referendum”

După aflarea rezultatelor referendumului organizat în zilele de 6 şi 7 octombrie, pe tema redefinirii familiei în Constituţie, care nu a atras suficient electorat, opiniile şi părerile politicienilor sunt încă împărţite. În acest context, deputatul PSD de Prahova, Răzvan Ursu, a ţinut să declare:

”Deşi referendumul nu a întrunit cvorumul de 30% pentru validare, nu trebuie neglijată vocea celor care s-au prezentat la vot”.

Declaraţia parlamentarului prahovean a venit în contextul în care la urne s-au prezentat aproape 4 milioane de votanţi care şi-au exprimat opiniile în legătură cu modificarea Constituţiei.


Românii au fost aşteptaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, la referendumul de modificare a Constituţiei României pentru redefinirea familiei. Pentru validarea referendumului, la urne ar fi trebuit să se prezinte cel puţin 5.685.517 de persoane cu drept de vot. Referendumul pentru familie a avut la bază o iniţiativă cetăţenească demarată de Coaliţia pentru Familie, prima după 1989. Iniţiativa, semnată de peste 3 milioane de români, a vizat înlocuirea sintagmei „între soţi”, după cum scrie, în prezent, la art. 48, alin. (1) al Constituţiei, cu căsătoria liber consimţită „între un bărbat şi o femeie”.

Biroul Electoral Central a anunţat, luni, rezultatele referendumului pentru familie, după centralizarea rezultatelor înregistrate de către 19.040 secţii de votare. Pentru redefinirea familiei au votat 91,56% dintre cei care s-au prezentat la urne, iar împotrivă 6,47% dintre aceștia. Procentul prezenței la vot a fost 21,10%, însemnând 3.857.308 alegători dintre cei 18.279.011 înscriși în liste.

„Numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul <Da> a fost de 3.531.732, care reprezintă un procent de 91,56%. Voturile valabil exprimate la răspunsul <Nu> au fost aplicate de către de 249.412 persoane, care reprezintă un procent de 6,47% din numărul participanţilor. Numărul voturilor nule a fost de 76.111, un procent de 1,97%”, a anunţat preşedintele BEC, Marius Ionel Ionescu.

Rezultatele anunţate au fost după centralizarea rezultatelor din 19.040 secţii de votare, preşedintele BEC menţionând că din respectiva centralizare a reieşit că s-au prezentat la vot 3.857.308 persoane, adică 21,10% din numărul total al celor înscrise în liste. Rezultatele nu se consideră a fi finale până nu se analizează contestaţiile, dar la nivelul BEC au fost numărate toate voturile.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office