Sefa CSM neaga ca ar fi cerut Guvernului OUG care sa amane pensionarea magistratilor

Publicat in Politica 26 Septembrie 2018 194 ori
Google+ WhatsApp
Sefa CSM neaga ca ar fi cerut Guvernului OUG care sa amane pensionarea magistratilor
Sefa CSM neaga ca ar fi cerut Guvernului OUG care sa amane pensionarea magistratilor

Președintele CSM a subliniat, miercuri, că instituția nu a solicitat amânarea intrării în vigoare a prevederii legii privind pensionarea magistraților cu o vechime de 20 de ani. Un alt membru al Consiliului, Gabriela Baltag, a precizat că nu este vorba despre o pensionare forțată, ci la cerere.

"Informația potrivit căreia CSM ar fi adresat o solicitare în vederea amânarii intrarii în vigoare a dispozițiilor privind pensionarea magistraților cu o vechime de 20 de ani nu corespunde realității. CSM nu a făcut un astfel de demers", a declarat Simona Marcu, președintele Consiliului.

"Ar fi bine să facem precizarea ca nu e vorba de o pensionare fortata, ci la cere, beneficiu pe care il au si in alte tari precum Ucraina , Republica Moldova. Am vazut intr-o mentiune, in exterior s-a transmis, prin bunavointa unora dintre noi, ca ar fi vorba de o trimitere fortata la pensia a magistratilor. Suntem comparati, vorbindu-se despre o adevarată epurare, cu Turcia, lucru foarte grav. Suntem asimilati cu anumite state din punct de vedere al pierderii independentei, aspect care nu poate fi tolerat. Nu suntem noi singurii care avem acest drept, e de mult consacrat, nu e vorba de o trimitere fortata la pensie", a declarat judecătorul Gabriela Baltag.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office