CIRCUIT 2017 MADAGASCAR & MAURITIUS

Publicat in Oferte & Promotii 19 Iulie 2017 1101 ori
Google+ WhatsApp
CIRCUIT 2017 MADAGASCAR & MAURITIUS
CIRCUIT 2017 MADAGASCAR & MAURITIUS

ANTANANARIVO – BEHENJY – ANTSIRABE – AMBOSITRA – PARCUL NAŢIONAL RANOMAFANA – FIANARANTSOA – AMBALAVAO – PARCUL NAŢIONAL ISALO

 

 

TOLIARA – MAURITIUS

Vă invităm într-un circuit de neuitat, în care veţi vizita Madagascarul, “bijuteria Oceanului Indian”, unic pe planetă, al cărui element definitoriu este exotismul absolut și Mauritius, insula trestiei de zahăr din Oceanul Indian, despre care se spune că este “modelul lui Dumnezeu pentru Paradis”. În Madagascar sau „Marea Insulă Roșie”, ţara care a stat mai mult de patru decenii sub semnul steagului negru cu cap de mort al piraţilor, veţi avea prilejul de a afla câte ceva din tradiţiile şi obiceiurile vechi de sute de ani ale triburilor de aici, cultura lor fiind încă cufundată în magie şi practici tabu. Vom vizita cele mai importante parcuri naţionale, în care vom descoperi unul dintre cele mai bogate ecosisteme de pe glob, deoarece nicăieri în lume nu mai există atâtea specii de ierbivore şi carnivore, unele unice, precum lemurienii şi nu în ultimul rând, atâţia baobabi! În Mauritius veţi putea „lenevi” pe plajele cu nisip fin alb, mângâiate de apele turcoaz şi de coralii bine conservaţi în care se ascund peştişorii tropicali. Adăugaţi la toate acestea, arhitectura oraşelor în stil colonial cu un amestec fascinant cultural și cu siguranţă nu veţi regreta aceasta aventură în Oceanul Indian.


Perioada: 18.09 – 28.09.2017

ZIUA 1 / 18.09.2017: BUCUREŞTI – ISTANBUL

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 20:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines, zbor TK 1046 (21:50 / 23:15).

ZIUA 2 / 19.09.2017: ISTANBUL – ANTANANARIVO

Plecare spre Antananarivo cu zborul TK 160 (01:55 / 14:30). Sosire la Antananarivo, oraş al cărui nume provine de la cuvintele “antana”, care în traducere din limba malgaşă este “oraş” şi “arivo”, care înseamnă “mii”, denumire dată în amintirea celor o mie de războinici care protejau regina în epoca Dinastiei Merina. Fondat în anul 1625 de Regele Andrianjaka, oraşul a fost pentru o vreme, începând cu anul 1793, capitala regilor Merina, iar după ce Regele Radama I a cucerit insula, unificând micile regate, Antananarivo a devenit capitala întregii insule. Capturat în anul 1895 de către francezi, oraşul a fost încorporat în Protectoratul Madagascar. Acesta a fost construit pe trei niveluri: Palatul Reginei – Queen’s Palace, alături de Satul Regal – Royal Village sau Rova care domină oraşul, fiind o zonă rezidenţială în care se află casele foştilor nobili, nivelul intermediar cunoscut şi sub denumirea de Platoul Colbert şi centrul, partea de jos (vechea mlaştină). Întâlnire cu reprezentantul local şi transfer la Hotel Le Louvre 4* (sau similar) pentru cazare.

ZIUA 3 / 20.09.2017: ANTANANARIVO – BEHENJY – ANTSIRABE

Mic dejun. Astăzi vom merge pe celebrul drum RN7 (Route Nationale 7, cel mai important drum naţional din ţară, utilizat frecvent în tururile turistice şi nu numai) care traversează zona muntoasă malgaşă. Traseul pe care-l vom urma ne va încânta prin peisajele frumoase cu remarcabile culturi de orez terasate, iar în Behenjy, oraşul foie-gras-ului, vom putea degusta diferite sortimente din acest aliment delicios. După-amiază vom ajunge în Ambatolampy, unde vom avea ocazia de a observa tehnica de prelucrare a aluminiului. În continuare vom pleca spre Antsirabe, oraş colonial francez. Cină şi cazare la Hotel Plumeria 3* (sau similar).

ZIUA 4 / 21.09.2017: ANTSIRABE – AMBOSITRA – PARCUL NAŢIONAL RANOMAFANA

Mic dejun. Dimineaţa vom face un tur cu pousse-pousse (similar ricşei din India) pentru a vizita centrul acestui vechi oraş, Antsirabe, cu aerul său de “belle epoque”, al treilea oraş ca mărime din Madagascar. Datorită altitudinii ridicate, aprox. 1.500 m, este cel mai răcoros loc de pe insulă, climatul fiind probabil motivul pentru care misionarii norvegieni au ales acest loc pentru a se stabili aici în anul 1872. Numele oraşului înseamnă “locul cu multă sare”, făcându-se referire la numeroasele izvoare termale ale oraşului care i-au conferit denumirea de “Vichy Malgaşă”. Turul oraşului include Piaţa Antsena Kely, Catedrala, gara, câteva clădiri coloniale franceze, Bulevardul Independenţei şi Hotelul des Thermes. Ne vom îndrepta apoi spre sudul insulei, către Ambositra, capitala artizanatului malgaş şi totodată centrul industriei lemnului din Madagascar, care se caracterizează prin arhitectura deosebită a caselor cu balcoane din lemn sculptat şi obloane vopsite în culori strălucitoare. Ambositra este o zonă populată în mare parte de triburile Zafimaniry, numiţi şi “locuitorii pădurilor”. Numele oraşului Ambositra înseamnă “locul cu eunuci”, probabil datorită faptului că în urmă cu câteva secole, tribul Merina a castrat toţi războinicii învinşi ai tribului local Zafimaniry. Influenţa culturală a acestui trib poate fi regăsită în motivele tradiţionale ale caselor locale, cu sculpturi complicate. Vom avea prilejul de a intra într-un centru de artizanat, care expune sculpturi înfăţişând scene din viaţa malgaşă, mobilier etc., de unde vom putea achiziţiona obiecte tradiţionale. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Parcul Naţional Ranomafana, situat la o distanţă de 62 km faţă de Fianarantsoa. Ranomafana este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri naţionale de pe insulă. Datorită accesului facil şi a apropierii de drumul RN7, acest parc a devenit unul dintre cele mai vizitate locuri de pe insulă, fiind inclus pe lista Patrimoniului Natural Mondial UNESCO. Cazare la Hotel Thermal 3* (sau similar), situat la intrarea în parc.

ZIUA 5 / 22.09.2017: RANOMAFANA – FIANARANTSOA – AMBALAVAO – RANOHIRA

Mic dejun. Plimbare matinală în Parcul Naţional Ranomafana, numele său însemnând “apă caldă” în limba malgaşă. Vom admira cu acest prilej pădurea tropicală, numeroase pârâuri care se varsă în frumosul Râu Namorona, diferite specii de plante care se folosesc în scop curativ şi multe păsări, dintre care majoritatea sunt endemice. Plimbarea va dura aprox. 2 ore, prilej pentru a vedea câteva specimene dintre cele 12 specii de lemuri, cameleoni şi alte animale. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Fianarantsoa, “poarta de acces” către sud, capitala triburilor Betsileo, care este totodată centru religios catolic, cu multe şcoli importante. Oraşul este considerat şi capitala vinului în Madagascar, aici fiind cea mai mare zonă viticolă a ţării, motiv pentru care sunt prezente multe fabrici de îmbuteliere a vinului. Părăsim Fianarantsoa îndreptându-ne spre Ambalavao, unde vom vedea fabrica de hârtie Antemoro, vestigiu al civilizaţiei arabe din insulă. Similară cu papirusul, hârtia este impregnată cu flori şi frunze şi apoi este folosită pentru albume, abajururi sau ca decoraţiuni de perete. Vom putea vedea, cu această ocazie, cum femeile care lucrează aici produc hârtie manual din coajă de copac. Ne vom continua traseul spre Parcul Naţional Isalo, care se găseşte în regiunea Ihorombe din sudul Madagascarului, în vecinătatea oraşelor Ranohira, Toliara şi Ihosy, primul fiind considerat a fi poartă de intrare în parc. Datorită structurii sale geologice, în care predominante sunt gresiile şi alte roci uşor erodabile, întreaga zonă este formată din canioane aflate în alternanță cu platouri acoperite de păduri sau păşuni, din care parcă ţâşnesc stânci cu forme uimitoare. Cină şi cazare la Hotel Le Relais de la Reine 3* (sau similar).

ZIUA 6 / 23.09.2017: RANOHIRA – PARCUL NAŢIONAL ISALO – RANOHIRA

Mic dejun. Astăzi vom vizita Parcul Naţional Isalo, care acoperă o suprafaţă de 81.540 ha şi care include masivul Isalo, un munte spectaculos din gresie, puternic erodat de vânt şi apă, precum şi multe piscine naturale înconjurate de un peisaj fascinant. Acest peisaj de tip “Jurassic Park” atrage din ce în ce mai mulţi turişti, care se adună aici pentru a admira culorile uluitoare oferite de peisaj, dar şi pentru o baie inedită într-una dintre piscinele naturale din parc. Drumul până la piscinele naturale se străbate pe jos, timp de o oră şi jumătate, pe parcursul căruia vom avea ocazia să admirăm diferite specii de plante, forme ciudate săpate în piatră, izvoare, pârâiaşe, dar şi râuri bordate cu vegetaţie de un verde strălucitor, sifakas – lemurii maro sau lemurii cu coada inelată, numeroase specii de păsări şi şopârle. După această plimbare, vom putea să ne revigorăm în apa cristalină a piscinelor naturale. Întoarcere la hotel pentru cină şi cazare.

ZIUA 7 / 24.09.2017: RANOHIRA – TOLIARA – ANTANANARIVO

Mic dejun. Plecare spre sud, către Toliara, de unde vom zbura spre Antananarivo. Pe parcurs vom avea ocazia de a admira celebrele Morminte Mahafaly şi Mormintele Antandroy, adevărate mausolee în culori vii ale triburilor cu acelaşi nume, construite pentru şefii de triburi şi regii de odinioară. Acestea sunt construite din pietre mari de formă pătrată, surmontate de sculpturi de lemn şi capete de Zebu. Cu cât era mai importantă persoana care era îngropată, cu atât era mai mare sculptura şi mormântul mai bogat. Sosire la Toliara, cunoscut în trecut şi sub numele de Tulear, zona cea mai uscată a insulei, dominată de diferite specii de cactuşi şi baobabi. Toliara este un orăşel relativ nou, înfiinţat în anul 1895 de un arhitect francez, care a insistat să se planteze mulţi copaci în oraş pentru protecţia împotriva soarelui arzător. După-amiază, transfer la aeroport pentru zborul spre Antananarivo, unde ne vom caza la Hotel Le Louvre 4* (sau similar).

ZIUA 8 / 25.09.2017: ANTANANARIVO – MAURITIUS

Mic dejun. Dimineaţa vom face turul oraşului Tana, denumirea prescurtată pentru Antananarivo. Vom explora oraşul vechi colonial şi cartierele sale celebre, Isoraka şi Analakely, vom vedea Gara Soarano, principala gară din oraş, numele său însemnând “apă bună”, denumirea fiind probabil influenţată de faptul că a fost construită lângă o fântână. Urmează apoi Biserica Martirilor, Lacul Anosy, iar în final vom face o vizită la Piaţa de artizanat Digue, cea mai mare de acest fel de pe insulă. După-amiaza, transfer la aeroport pentru plecarea spre Mauritius, cu compania Mauritius Airlines, zbor MK 289 (16:50 / 19:35). După sosire, transfer la Hotel Cooee Solana Beach 4* (sau similar) pentru cină şi cazare.

ZIUA 9 / 26.09.2017: MAURITIUS

Mic dejun. Situată în estul Oceanului Indian şi a insulei Madagascar, Insula Mauritius, este o bijuterie naturală unică pe planetă, un inedit amestec al trecutului cu prezentul, al noului cu vechiul, o expoziţie de peisaje exotice de o frumuseţe copleşitoare. Insula Mauritius oferă un peisaj dramatic, cu piscuri sălbatice şi un platou de vegetaţie luxuriantă care alunecă uşor spre plajele cu nisip fin alb, în majoritate protejate de corali de recif în larg. Varietatea culturală a creat un mediu urban complex, cu temple hinduse, moschei, biserici şi pagode budiste. Scriitorul Mark Twain spunea că “Mauritius-ul a fost făcut mai întâi, apoi raiul a fost copiat după el”, iar cei care au fost măcar o dată aici vor fi de acord cu scriitorul. Zi liberă dedicată relaxării la plajă, activităţilor individuale sau posibilitate de excursie opţională pentru descoperirea oraşului Port Louis, capitala insulei Mauritius. Centrul oraşului găzduieşte un număr de clădiri în stil colonial, care sunt păstrate datorită valorii lor istorice. Port Louis are de asemenea câteva clădiri religioase remarcabile, care merită a fi văzute. Moscheea Jummah datează din mijlocul sec. al XIX-lea şi este cea mai mare de pe insulă, cu un amestec de stiluri arhitectonice indiene, creole şi islamice. Alte clădiri interesante sunt Catedrala St. James, Catedrala St. Louis, Monumentul Marie Reine de la Paix, care atrage mulţi pelerini şi oferă privelişti frumoase asupra oraşului. Cină şi cazare.

ZIUA 10 / 27.09.2017: MAURITIUS – ISTANBUL

Mic dejun. Timp liber dedicat relaxării la plajă şi activităţilor individuale. Camerele se vor elibera la ora 12:00. Agenția poate asigura la cerere cazarea în hotel, până la ora când se va face transferul la aeroport pentru plecarea spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines, TK 161 (20:05 / 04:45).

ZIUA 11 / 28.09.2016: ISTANBUL – BUCUREŞTI

Sosire la Istanbul la ora 04:45, de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul TK 1043 (07:10 / 08:30).

Pentru mai multe informatii : http://www.nstravel.ro/turism-extern/circuit-2017-madagascar-mauritius-de-la-2190-euro/

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.