Capcanele promoţiilor "3 la preţ de 1". Cum sunt păcăliţi românii care vor să facă economii

Publicat in Oferte & Promotii 23 Februarie 2016 579 ori
Google+ WhatsApp
Capcanele promoţiilor "3 la preţ de 1". Cum sunt păcăliţi românii care vor să facă economii
Capcanele promoţiilor "3 la preţ de 1". Cum sunt păcăliţi românii care vor să facă economii

Marile magazine desfășoară constant promoții atractive care ne fac să cumpărăm mai mult decât avem nevoie. Un studiu realizat de Organizația pentru Protecția Consumatorilor – InfoCons arată că aproximativ 35% din alimentele pe care le achiziționăm ajung să fie aruncate la gunoi.

 

"Pe valorile pe care noi le-am analizat 35% din tot ceea ce cumpărăm ca și alimente le aruncăm la gunoi, din trei motive: cumpărăm prea mult în loc să cumpărăm mai puțin și mai des, nu suntem foarte atenți la modul de depozitare al produselor și la promoțiile din magazine. Puțină lume știe că fiecare sertar, fiecare raft din frigider are temperaturi diferite și dacă nu punem produsele unde trebuie, chiar dacă sunt în termenul de valabilitate se strică. Trebuie să fim atenți și la promoții, pentru că dacă nu suntem atenți putem fi păcăliți foarte ușor. În general la promoții termenul de valabilitate este foarte scurt, nu poți consuma întreaga cantitate și arunci mai mult decât ai crezut că poți consuma, dar banul l-ai scos din portofel", a declarat, pentru Super-Hrana, Sorin Mierlea, președintele Organizației pentru Protecția Consumatorilor.

O soluție pentru a evita risipa alimentară la îndemna tuturor consumatorilor este aceea de a cumpăra produse la gramaje cât mai mici, adică exact atât cât poți consuma.

"Pachetele cu gramaje mai mici ar putea reprezenta o soluție, pentru că dacă îmi este poftă să mănânc o brânză să nu o găsesc doar la un kilogram, ci să o găsesc și la 100 grame", spune Sorin Mierlea.

El subliniază și la aceste ambalaje riscul promoțiilor-capcană. "Este important ca aceste promoții să nu poată să fie făcute la mai puțin de 15 zile până la termenul de expirare și la astfel de promoții să nu mai avem produse cu termen de valabilitate diferit. Anumite produse sunt legate într-un pachet și vorbim de trei produse cu termene de valabilitate diferite și ca și vizibilitate îl vezi pe cel cu termenul cel mai lung", ne-a spus Sorin Mierlea.

Expirarea termenului de valabilitate face ca foarte multe din alimentele pe care le-ai cumpărat să ajungă în coșul de gunoi, astfel că specialistul de la InfoCons atrage atenția că un produs depozitat corespunzător poate fi consumat în condiții de siguranță și la 4-5 zile după ce a expirat termenul de valabilitate.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.