Acesta este cel mai eficient mod de a curăța o mașină de spălat

Publicat in Oferte & Promotii 30 Septembrie 2022 1546 ori
Google+ WhatsApp
Acesta este cel mai eficient mod de a curăța o mașină de spălat
Acesta este cel mai eficient mod de a curăța o mașină de spălat

Hainele curate încep cu o mașină de spălat curată, așa că urmați sfaturile noastre de top pentru a vă asigura că a dvs. este în cea mai bună stare.

La început ar putea părea ciudat să curățați un aparat care vă curăță el însuși hainele, dar dacă vă gândiți bine, bineînțeles că are sens. Nu v-ați spăla într-o baie sau într-un duș murdar, așa că, pentru a vă asigura că hainele dvs. au parte de cea mai bună spălare posibilă, va trebui să știți cum să curățați o mașină de spălat verticală sau frontală.

O revizie periodică a mașinii de spălat va ajuta la eliminarea mucegaiului, a mirosurilor neplăcute și a reziduurilor care distrug hainele - și va preveni, eventual, deteriorarea acesteia, așa că puțină îngrijire și curățare sunt foarte utile.

Urmați ghidul nostru iar mașina dvs. de spălat va fi din nou la fel de bună în cel mai scurt timp.

1. Curățați sertarul pentru detergent

Sertarul pentru detergent poate fi un refugiu pentru germeni, detergent de spălat încrustat și mucegai și este un mic spațiu care se poate murdări mai repede decât v-ați imagina, având în vedere că aici puneți formula menită să vă curețe hainele și lenjeria!

Pentru cele mai bune rezultate, scoateți întregul sertar și apucați-vă de treabă cu o periuță de dinți veche și un detergent casnic obișnuit. Dacă nu sunteți sigur cum să scoateți sertarul, consultați manualul de utilizare. Nu uitați să curățați și cavitatea sertarului. Acesta va fi impecabil în doar câteva minute, iar hainele dvs. se vor simți instantaneu mai proaspete.

2. Curățați filtrul

Filtrul de reziduuri are rolul de a proteja pompa mașinii dvs. de spălat, oprind scamele, șervețelele rătăcite, monedele și murdăria în general. Asta înseamnă că, la fel ca și sertarul pentru detergent, este un loc în care se adună germenii. De asemenea, este cald și umed, astfel încât oferă un teren ideal pentru ca mirosurile dubioase să se infiltreze într-o masina verticala de spalat sau frontală și în rufele dvs.

Care este soluția? Goliți-l în mod regulat pentru a îndepărta puful și murdăria care s-au adunat înăuntru. Filtrul mașinii de spălat este de obicei situat de-a lungul marginii inferioare a mașinii, în spatele unui capac cu balamale. Consultați manualul de utilizare dacă nu sunteți sigur. Eliberați cu grijă tubul de scurgere de urgență și așezați un bol sau o cratiță pe podea sub el.

Scoateți din priză și lăsați apa reținută să se scurgă. Repoziționați ștecherul, scoateți bolul și așezați un prosop pe podea. Deșurubați sau eliberați cu grijă capacul filtrului. Orice resturi prinse ar trebui să se scurgă odată cu apa reținută, dar verificați în interiorul cavității pentru a fi siguri. Ștergeți în jur cu o cârpă, curățați orice componente și înlocuiți capacul. Verificați din nou dacă ați înlocuit corect capacul pentru a preveni orice scurgeri accidentale.

3. Curățați tamburul

Chiar dacă interiorul mașinii de spălat pare strălucitor de curat, probabil că nu este. Există o mulțime de colțișoare în care germenii se pot ascunde și putrezi. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să efectuați o spălare în gol la fiecare două luni.

Pentru a curăța mașina de spălat verticală sau frontală, puneți-o pe un ciclu în timp ce este goală, adăugând detergentul direct în tambur. Nu trebuie să fie un ciclu lung, trebuie doar să fie fierbinte. O spălare la cald ar trebui să aibă de preferință 60 de grade. Acest lucru ar trebui să ucidă germenii, să elimine mirosurile și să împiedice acumularea de detergent și calcar în locuri greu de văzut.

4. Preveniți mirosurile neplăcute

Ați deschis vreodată ușa mașinii de spălat pentru a fi întâmpinat cu un miros neplăcut, de mucegai? Acest lucru se poate datora faptului că condițiile umede ale unei mașini proaspăt rulate sunt perfecte pentru ca mucegaiul să se dezvolte.

Lăsând ușa mașinii de spălat ușor deschisă după spălare, permite aerului să circule în jurul tamburului, ceea ce ajută la oprirea înmulțirii germenilor și reduce mirosurile de umezeală asociate cu o mașină de spălat verticală sau frontală. Acest lucru este și mai important în timpul verii, când vremea este mai caldă.

Asigurați-vă că scurgerea exterioară este, de asemenea, curățată de resturi și curățată în mod regulat, deoarece mirosurile pot ajunge înapoi în mașină.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.