6 beneficii ale înghețatei pe care probabil nu le știai

Publicat in Oferte & Promotii 25 August 2022 1077 ori
Google+ WhatsApp
6 beneficii ale înghețatei pe care probabil nu le știai
6 beneficii ale înghețatei pe care probabil nu le știai

Când vine vorba de a avea grijă de noi înșine, suntem mereu în căutarea unor alimente cu puține calorii. Cu toate acestea, uneori nu trebuie să fim atenți doar la calorii, ci și la proprietățile anumitor alimente care, la prima vedere, ar fi excluse din dieta noastră. De exemplu, cunoașteți beneficiile înghețatei?

De ce este bine să mănânci înghețată

Când vine vara, tânjim după alimente răcoritoare. Înghețata este unul dintre deserturile preferate de toată lumea în timpul lunilor calde. Cu toate acestea, uneori ne ferim de înghețată din cauza caloriilor pe care le conține. Chiar și așa, există beneficii ale înghețatei despre care probabil nu știați. Luați aminte.

1 - Oferă calciu

O porție de înghețată pe bază de lapte sau iaurt asigură până la 15% din necesarul zilnic de calciu. Calciul este un mineral foarte important pentru organismul uman, deoarece ajută la creșterea și protejarea dinților și oaselor noastre.

2 - Conține proteine și vitamine

Înghețata este, de asemenea, bogată în proteine, vitaminele A, B2 și B6, C, D, E, fosfor, magneziu, sodiu și potasiu. Acest lucru îl face un aliment perfect pentru copii, adulți și vârstnici.

Deserturi congelate - oferte

3 - Energie pentru organism

Înghețata conține carbohidrați esențiali pentru a vă oferi energia de care aveți nevoie pe tot parcursul zilei. Nu vă faceți griji în privința dietei. Un alt beneficiu al înghețatei este acela că oferă doar 10% din caloriile de care ai nevoie pe zi. În plus, puteți găsi întotdeauna o versiune fără zahăr și fără gluten pentru a vă bucura de acest desert răcoritor fără remușcări. Înghețata făcută în casă, de exemplu, conține doar 6% grăsimi. Iar pentru cei intoleranți la lactoză, există diverse variante de înghețată fără lactoză.

4 - Conferă fericire

Înghețata conține un aminoacid numit triptofan, care crește nivelul de serotonină. Ce înseamnă acest lucru? Mâncatul înghețatei preferate îți va îmbunătăți starea de spirit și va reduce simptomele depresiei. În plus, veți reduce stresul mai ales cu înghețată de vanilie sau de ciocolată. Motivul constă în cazeina care se găsește în aceste ingrediente și care este capabilă să genereze endorfine și să reducă stresul.

5 - Înghețata hidratează

Consumul de înghețată în zilele călduroase îți oferă hidratarea de care corpul tău are nevoie. Când simți că te invadează oboseala și epuizarea căldurii, e timpul să mănânci o înghețată.

6 - Toată lumea iubește înghețata

Industria înghețatei a ales să își extindă gama de arome și texturi. De aceea, în zilele noastre este foarte ușor să găsești o aromă care să-ți placă. Puteți chiar să vă faceți propriile combinații pentru a găsi înghețata perfectă. Lasă-te sedus de bazele de lapte și iaurt cu adaosuri de fructe, ciocolată, nuci etc.

Beneficiile înghețatei după antrenament

Înghețata este un aliment care poate fi consumat pe tot parcursul anului. Să continui să crezi că mâncatul înghețatei iarna provoacă răceli este absolut greșit. Nu numai că înghețata nu ne îmbolnăvește, dar ne ajută și să ne recuperăm după exercițiile fizice. Din acest motiv, se recomandă să mâncați niște înghețată după antrenament pentru a hrăni mușchii și a ușura disconfortul.

Deserturi congelate - oferte

După cum știm cu toții, după exerciții fizice, mușchii noștri au nevoie să recupereze rapid glicogenul pierdut. Înghețata este o modalitate bună de a realiza acest lucru, deoarece conține proteine, zaharuri și doze mari de vitamine. Pentru a evita consumul de calorii în plus, cel mai bine este să optați pentru înghețate cu conținut scăzut de grăsimi și glucoză. Le puteți alege chiar și pe cele pe bază de lapte degresat pentru a evita grăsimile animale. De asemenea, puteți opta pentru înghețată pe bază de apă sau suc. Sorbeturile, de exemplu, conțin doar 75 de calorii pe porție. Cu alte cuvinte, aveți nevoie de doar 8 minute de exerciții fizice pentru a arde această energie. Astăzi, nu mai aveți nicio scuză pentru a găsi o înghețată cu puține calorii, dar cu toate beneficiile sale pentru sănătate.

În această vară, începeți să vă bucurați de toate beneficiile consumului de înghețată cu moderație și răsfățați-vă din când în când. Datorită acestui aliment nu numai că veți rezista mai bine la temperaturile ridicate, dar veți fi și bine hidratat și corpul dumneavoastră se va reface înainte de exerciții.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.