Istoria fascinantă a lozurilor răzuibile

Publicat in Oferte & Promotii 29 Noiembrie 2021 1507 ori
Google+ WhatsApp
Istoria fascinantă a lozurilor răzuibile
Istoria fascinantă a lozurilor răzuibile

Când vorbim de jocuri de noroc, gândul ne fuge la cele din cazinouri și mai puțin la pariuri sportive sau la loteria clasică. Cât despre lozurile răzuibile și loz în plic, nici nu le dăm prea multă atenție cu toate că se bucură de o popularitate remarcabilă. Însă trebuie să știți că și lozurile fac parte din industria jocurilor de noroc. Plătim pentru o hârtie sau carton cu o informație ascunsă și uneori câștigăm, dar de cele mai multe ori scrie ”necâștigător” sau ”mai încearcă”. Noi am fost curioși despre istoria lozurilor și o aducem în atenția voastră.

Conform informațiilor existente, primele lozuri au apărut în 1974. Compania americană Scientific Games Corporation, condusă de John Koza, a produs primul joc de loterie generat cu ajutorul computerului. Lozul răzuibil a fost patentat în 1987 de Astro-Med, Inc. din West Warwick, Rhode Island.

Lozurile răzuibile simple au mai multe zone de joc, care trebuie să fie răzuite. Jucătorul trebuie să descopere simboluri sau numere. Dacă acestea au o anumită aranjare sau combinație înseamnă că tichetul e câștigător.

Alte lozuri implică potrivirea simbolurilor, imaginilor sau cuvintelor sau sunt adaptări ale jocurilor (de cărți ) populare, cum ar fi blackjack , poker sau Monopoly. Jocurile sunt, de asemenea, legate de teme populare, cum ar fi Harley Davidson, Major League Baseball, NASCAR, National Hochei League, Marvel Comics și FIFA World Cup.

Lozurile au ajuns să fie populare datorită costului redus și a oportunităților de câștig instant, spre deosebire de așteptarea unei extrageri ca multe altele. În majoritatea țărilor, lozurile sunt comercializate de agențiile de loto administrate de autoritățile locale și regionale.

În decursul anilor, au existat nenumărate încercări în descoperirea unor lozuri câștigătoare pe baza unor statistici. Unii matematicieni au scris cărți și au anunțat că au găsit rețeta succesului, doar că toate aceste informații și încercări nu se aplică peste tot la fel. Unele loterii pun la dispoziția tuturor jucătorilor diferite informații despre probabilități și mecanisme de joc, dar au rolul de a ajuta la promovarea jocurilor. Cu toate acestea, rata de câștig nu a a fost schimbată, iar jucătorii au lăsat totul în mâna hazardului.

În 2010, au apărut primele versiuni online ale lozurilor răzuibile „răzuriu” care foloseau Macromedia Flash și Java pentru a simula zgârierea. Lozurile virtuale puteau fi cumpărate și răzuite online, prin intermediul unui gadget conectat la internet.

Premiile puse în joc însumează milioane de dolari, dar și numărul câștigurilor este foarte mare, astfel că pot exista cîștiguri de la câțiva dolari la zeci de mii de dolari și chiar marele premiu poate ajunge la sute de mii de dolari.

Inclusiv în România, Loteria Română lansează anual lozuri răzuibile, unele mai atractive ca altele. Au ajuns să fie precum ”păcănelele”, în ideea ca au la bază un scenariu, o poveste, o tematică. De exemplu, sunt lozuri ce au legătură cu zodiacul și oamenii aleg în funcție de zodia lor sau a prietenilor. Altele au ca tematică ”pușculița” sau ”cheia de aur”.

Concluzionăm prin a spune că și lozurile fac parte din industria jocurilor de noroc. Este adevărat că totul se bazează pe emoția de moment, cu posibilitatea de a câștiga instant și nu necesită prea mult timp. Data viitoare când veți răzui un loz, să nu uitați istoria lor.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.