Care este scopul unui regulator presiune aer si cum functioneaza?

Publicat in Oferte & Promotii 01 Iulie 2019 2357 ori
Google+ WhatsApp
Care este scopul unui regulator presiune aer si cum functioneaza?
Care este scopul unui regulator presiune aer si cum functioneaza?

Regulatoarele de presiune sunt supape care inchid automat fluxul de gaz sau lichid cand acesta atinge o anumite presiune. De asemenea, un regulator presiune aer este utilizat pentru a permite liniilor de alimentare cu aer de inalta presiune sa fie reduse la o presiune utilizabila pentru diferite aplicatii.

Deseori, cand este utilizat un compresor cu o capacitate ridicata pentru a furniza aer comprimat pentru multiple utilizari, se folosesc regulatori suplimentari pentru a determina un grad mare de siguranta pentru fiecare instrument folosit. Astfel, fiecare instrument dobandeste o functie separata in functie de presiunea corespunzatoare de care are nevoie operatorul.

Care este mecanica unui regulator de presiune aer?

Un compresor de mari dimensiuni are un sistem de aerisire performant. Acesta ramane deschis pana cand nivelurile de presiune din sistem revin la normal, apoi regulatorul se reseteaza.

In timp ce un regulator de eliberare permite ca excesul de presiune sa scape, un regulator de presiune aer restrictioneaza eliberarea aerului odata ce presiune creste. Astfel, aerul este oprit si nu eliberat.

Scopul principal al regulatoarelor de presiune aer este de a controla presiunea cu un grad de toleranta similar pentru a asigura faptul ca aerul comprimat dintr-un sistem pneumatic nu este irosit.

Supapele de reglare a presiunii realizeaza acest lucru prin mentinerea unei presiuni de iesire constante sub diferite presiuni de intrare si fluxuri de iesire. Regulatoarele de presiune sunt utilizate pentru diferite aplicatii de uz caznic, medicale si industriale, precum cuptoare, rezervoare pentru oxigen si gaze anestezice, sisteme de automizare pneumatica etc.

Instalarea unui regulator de presiune prea mare pentru sistemul operat va creste consumul de aer si va conduce la pierderi de energie

Prin urmare, dimensionarea si reglarea corecta a regulatorului de presiune este cruciala pentru un consum eficient de aer.

Urmatoarele criterii suplimentare pentru selectarea unei presiuni obsinuite sunt necesare si de luat in considerare pentru functionarea corecta a oricarui sistem pneumatic:

  • Presiunea de lucru pentru iesire si intrare;
  • Cerinte de debit maxim al sistemului pneumatic;
  • Montarea anumitor accesorii pneumatice suplimentare;
  • Utilizarea doar a gazelor si fluidelor compatibile cu aplicatia pneumatica.

Regulatoarele de presiune aer sunt incadrate in categoria supapelor de reducere a presiunii, fiind cunoscute si sub denumirea supape pentru aer. De asemenea, este esential ca, odata selectata presiunea sistemului pentru indeplinirea unei sarcini, aerul sa fie alimentat la o presiune constanta catre dispozitivul de actionare, indiferent de variatiile debitului si a presiunii din amonte.

De aceea, este important sa se adauge un regulator de presiune aer la orice sistem pneumatic.

Avantajele montarii un regulator presiune aer la un sistem pneumatic

  • Furnizeaza aer la o presiune constanta, indiferent de variatia debitului sau presiunea din amonte;
  • Ajuta la functionarea economica a sistemului prin minimizarea cantitatii de aer sub presiune irosit (Important de retinut: acest lucru se intampla cand sistemul functioneaza la presiuni mai mari decat este necesar pentru lucrarea sau procedura vizata);
  • Contribuie la promovarea sigurantei la locul de munca prin actionarea servomotorului la presiune redusa;
  • Extinde durata de viata a componentelor care actioneaza si functioneaza la presiuni mai mari decat cele recomandate (in functie de caz, astfel de presiuni pot grabi uzura echipamentului si reduce durata de functionare a acestuia);
  • Produce presiuni variabile de aer, atunci cand este necesar;
  • Sporeste eficienta de functionare a echipamentului sau sistemului pneumatic.

In cazul in care vrei sa cumperi un regulator presiune aer sau vrei sa afli mai multe informatii despre produsele din aria pneumaticii sau control fluide si aer, acceseaza www.bartrom.ro.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.