Istoria blackjack-ului

Publicat in Oferte & Promotii 22 Aprilie 2019 1397 ori
Google+ WhatsApp
Istoria blackjack-ului
Istoria blackjack-ului

Istoria blackjack-ului

Jocurile de noroc au o istorie lungă și fascinantă, în special din punct de vedere cultural și legal. La fel ca toate jocurile de noroc de astăzi, blackjack are o istorie fascinantă, în timp ce principalele teorii încă sunt pline de mister. Originile jocului sunt încă contestate, deoarece au evoluat de-a lungul timpului. Acest joc popular, acum jucat în cazinouri din întreaga lume și în diferite cazinouri online, a suferit câteva schimbări de-a lungul timpului până când a devenit jocul preferat al multor pasionați de jocuri de noroc.

Blackjack și romanii

Nu este un lucru sigur, deși unii cred că blackjack-ul ar fi provenit din Roma antică. Deși este adevărat ca romanii iubeau jocurile, nu exista dovezi concrete despre faptul ca blackjack-ul a apărut acolo, dar unii istorici cred ca romanii ar fi jucat un joc asemănător cu blackjack-ul folosind blocuri din lemn.

Nu este greu să ne imaginăm că romanii au fost de fapt creatorii acestui joc popular, deoarece aveau în mod clar o relație pozitivă cu jocurile de noroc; evidențiată de dragostea lor de a participa la curse cu care și la luptele cu gladiatori. Totuși, în ciuda acestui fapt, nu putem încă să legăm definitiv originile blackjack-ului de romani, indiferent cât de asemănătoare au fost jocurile lor de numărat cu blackjack-ul.

"Ventiuna" și "Trente-un"

O teorie posibilă este că un precursor al blackjack-ului modern pe care îl cunoaștem astăzi a apărut în secolul al XVII-lea. Blackjack-ul a făcut parte dintr-o serie de povestiri numite Novelas Ejemplares. În aceste povestiri, două personaje joacă un joc de 21, fie ventiuna așa cum este cunoscut în nuvela spaniolă. Un joc diferit, dar cu aceleași fundamente ca ale blackjack-ului cu care suntem mai familiarizați astăzi. Oamenii ar putut să joace această formă timpurie de blackjack, chiar înainte ca această nuvelă să fie scrisă la începutul anilor 1600. Chiar și înainte, a existat în Spania o formă de blackjack numită Trente-un ( Treizeci și unu). Prima referire datează din 1440. Ambele jocuri au avut ca obiectiv apropierea de o anumită valoare. Aceasta este doar o simplă explicație a blackjack-ului modern într-un anumit sens.

Fratele francez al lui Ventiuna a fost numit "Vingt-et-Un" (Twenty-One) și a devenit popular în cazinourile franceze de atunci. Coloniștii francezi l-au adus în cele din urmă în America de Nord, unde s-a răspândit rapid și a început să semene mai mult cu Blackjack-ul modern. În cazul acestei versiune, există un pariu între fiecare carte împărțită, iar numai dealer-ului i se permitea să dubleze. Desigur, cele două jocuri nu sunt complet identice, dar sunt într-adevăr suficient de asemănătoare pentru a permite chiar și unui jucător cu experiență minimă în jocul de blackjack să joace.

O schimbare a numelui

Blackjack și-a câștigat numele în jurul anilor 1930. Când jocurile de noroc au devenit legale în Nevada, "21" a devenit foarte popular, iar unele cazinouri au început să ispitească jucători cu un extra bonus. O mână de blackjack și asul de pică ar avea o șansă de 10/1 la fiecare pariu. Această caracteristică a fost eliminată, dar numele i-a rămas.

Blackjack în America

În secolul al XIX-lea, în Franța, blackjack-ul a fost interzis și, prin urmare, "Vingt-et-Un" s-a răspândit și a devenit popular în altă parte, în America. În New Orleans s-au legalizat primele jocuri. În alte părți jocurile de noroc erau jucate ilegal.

Poate că asta a atras atenția lui Eleanor Dumont și altora în America. Aceasta a avut parte de o viață confortabilă ca urmare a deschiderii unei săli de jocuri pentru bărbații cu experiență. O perioadă s-a descurcat bine de una sigură și clienții au continuat să joace până când mina de aur s-a golit și afacerea a dat faliment.

Chiar dacă afacerea lui Eleanor Dumont a falimentat, blackjack-ul în forma sa anterioară ("21") încă mai exista, câștigând în cele din urmă iar popularitate în America în secolul XX. După ce Nevada a legalizat jocurile de noroc în 1931, 21 a devenit jocul favorit al pasionaților de jocuri de noroc datorită unor șanse unice mari care au provocat schimbarea numelui.

Blackjack astăzi

Astăzi, Blackjack este jucat cu mai mulți jucători și un dealer. Una dintre caracteristicile sale interesante este că jucătorii nu concurează între ei, ci împotriva dealer-ului. Obiectivul jocului este acela ca jucătorul să ajungă la 21 de puncte cu primele 2 cărți, pentru a obține un scor total mai mare decât dealer-ul, dar de 21 sau mai puțin sau pentru a lăsa dealer-ul să tragă cărți până când scorul acestuia depășește 21. Jocul are numeroase variante, inclusiv British Pontoon, care are propriul vocabular unic. De exemplu, dacă în cazul Blackjack-ului ați putea spune "hit", în British Pontoon ați spune "twist". În mod similar, termenii "stand" și "double" sunt înlocuiți cu "stick" și "buy".

În ciuda existenței unei game mari de jocuri de casino, Blackjack-ul unul dintre cele mai populare jocuri de noroc atât din cazinourile terestre, cât și din cele online.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.