Becali a dat lovitura în această dimineaţă! Anunţul neaşteptat pe care-l aştepta familia

Publicat in National 02 Iunie 2013 19108 ori
Google+ WhatsApp
Becali a dat lovitura în această dimineaţă! Anunţul neaşteptat pe care-l aştepta familia
Becali a dat lovitura în această dimineaţă! Anunţul neaşteptat pe care-l aştepta familia

Compania de dezvoltare imobiliară Portland Trust va cumpăra de la omul de afaceri George Becali, condamnat pe 20 mai la trei ani de închisoare cu executare, un teren de trei hectare, evaluat la circa 16,5 milioane de euro. Terenul va fi folosit pentru extinderea proiectului de birouri Floreasca Park, din dreptul pasajului Pipera din Capială.

 

 

 

 

„Este vorba de trei hectare de teren şi voi continua colaborarea cu prietenul meu Gigi (Gigi Becali, n.red.). Nu vreau să spun mai mult despre ceea ce vrem să facem cu acest teren pentru că anumite aspecte juridice legate de acest teren sunt în curs de a fi finalizate“, a declarat omul de afaceri britanic Robert Neale, fondatorul companiei, citat de Ziarul Financiar.

 

El a adăugat că preţul va fi simiar celui plătit pentru terenul pe care a fost ridicat proiectul, respectic 500-600 de euro pe metru pătrat.

 

Investiţia în Floreasca Park este estimată la circa 70 de milioane de euro şi ar urma să fie gata în luna septembrie. În prezent, gradul de ocupare a spaţiilor este de 80%, prin viitorii chiriaşi numărându-se Oracle (25.000 de metri pătraţi din 37.500) şi BASF (2.000 de metri pătraţi).

 

Complexul de birouri este format din două clădiri cu un sistem de 60 de puţuri săpate la 120 de metri adâncime, menită să contribuie la sistemul de climatizare al proiectului. Totodată, ferestrele sunt conectate la un dispozitiv prin care sunt deschise automat în timpul nopţii, pentru asigurarea unei ventilări naturale.

 

„În cea de-a doua clădire mai avem disponibile patru etaje din şapte, iar chiria practicată a rămas la un nivel de circa 16 euro/metrul pătrat lunar”, a mai spus Robert Neale, care pentru realizarea acestui proiect a cumpărat în 2010 un teren de 1,5 hectare de la George Becali.

Săptămâna trecută, George Becali a fost condamnat definitiv, pe 20 mai, de instanţa supremă, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.