Un PROIECT incredibil! Toți vor DORI să-şi cumpere o ASTFEL de casă!

Publicat in National 20 Martie 2017 486 ori
Google+ WhatsApp
Un PROIECT incredibil! Toți vor DORI să-şi cumpere o ASTFEL de casă!
Un PROIECT incredibil! Toți vor DORI să-şi cumpere o ASTFEL de casă!

Această casă are tot ce-i trebuie ca să-şi asigure singură energia. Ea produce de trei ori mai multă energie decât consumă și se asamblează în 15 zile!

A fost inventată și construită în Madrid de spanioli de la Institutul de arhitectură progresivă. Acoperișul este acoperit cu panouri solare moderne, care produc şi distribuie energia solară econom. Cladirea în sine este fabricată din lemn, placaj si alte materiale ecologice. Ea are formă ergonomică și un număr mare de ferestre pentru lumină naturală și ventilație.

Pe acoperiș sunt montate rezervoare în care se strânge apa de ploaie. Forma rotunjită face casa mai încăpătoare. Faptul că stă pe trei “picioare” le permite locatarilor să se relaxeze la umbră în aer liber. Proiectul se numește Fab Lab House fiind proiectat pentru orașele mici și suburbiile din Spania.

Asamblarea unei astfel de clădiri durează doar 15 zile. Datorită lipsei de materiale scumpe si elemente decorative, are un preţ redus. Aria casei e de 75 de metri pătrați, iar resursele de care dispune îi permit să găzduiască o familie de 4 persoane. Proiectul a luat deja primul loc la concursul european de design al clădirilor ecologice Solar Europe People’s Choice Award.

casa2 casa3 casa4 casa5 casa6

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office