Nu e banc. Discutia uluitoare dintre omida si gandacul de Colorado dintr-un manual de clasa a 2-a. Continuarea este incredibila

Publicat in National 13 Martie 2015 1766 ori
Google+ WhatsApp
Nu e banc. Discutia uluitoare dintre omida si gandacul de Colorado dintr-un manual de clasa a 2-a.  Continuarea este incredibila
Nu e banc. Discutia uluitoare dintre omida si gandacul de Colorado dintr-un manual de clasa a 2-a. Continuarea este incredibila

Un text care dezbate tema operatiilor estetice la o omida a ajuns tema pentru acasa in cazul elevilor de clasa a II-a! Parintii copiilor s-au declarat revoltati, la fel si o parte dintre profesori!

 

Un text dintr-un caiet de exercitii destinat copiilor de clasa a II-a a ajuns viralizat pe internet dupa ce unul dintre parinti, revoltat de ce i-a fost dat sa citeasca, a sesizat nefirescul unui astfel de text in manualul scolarilor.

Este vorba despre o omida care merge la medicul estetician, un paianjen, pentru cateva interventii estetice, pentru a arata mai bine.


Stiind ca omida se va transforma intr-un frumos fluture, esteticianul accepta, totusi, contra cost, sa o "opereze".
Intr-un final, omida se transforma chiar in cabinetul paienjenului si, fericita, isi ia zborul fara plateasca... sarlatanul. "Acum stiu ca viata e frumoasa si ca merita traita!, gandi fluturele, poposind pe o floare de cires”, se arata in snoava contestata nu doar de parinti, ci si de profesori.

“Operatiile estetice, subiect de text educational intr-un auxiliar didactic de clasa a II-a. Vorba unui personal celebru, se pare ca "Exista o explicatie" pentru gargaunii din capul unor tineri (mai ales tinere) care abia au ajuns bine la pubertate si viseaza sa fie de-a dreapta lui Capatos”, a explicat profesoara Silvia Palasca, cea care a sesizat textul total anapoda in manualul scolarilor.

Snoava scandaloasa, subiect la olimpiada

Aceasta snoava care a provocat scandalul a ajuns inclusiv subiect de olimpiada la limba romana, ceea ce ar presupune, pe de alta parte, ca textul este total inadecvat elevilor de clasa a II-a.

Autoarea povestii, Adina Popescu, are insa alta versiune asupra acestui text contestat mai ales de parinti.

“Am primit de curand un mesaj pe Facebook din partea unei doamne profesoare de romana care ma intreba unde poate gasi una dintre povestile mele pentru copii – „Metamorfoza”. Desi nu a fost publicata (inca) in nici un volum, povestea a circulat prin scoli, a fost data ca „tema pentru acasa”, a fost chiar subiect de olimpiada la romana, la un moment dat. Copiilor le-a placut, profesorii au spus ca se poate „lucra” bine pe ea, la clasa. „Metamorfoza” are deja un destin al ei, insa nu exista nicaieri, nici macar pe net, asa ca m-am gandit sa o public aici (n.r. site-ul dilmeaveche.ro), in speranta ca va ajunge mai usor la copii, dar si ca ii va bucura si pe ceilalti”, a explicat autoarea.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.