Efectul de care nimeni nu a stiut pana acum. Ce se intampla daca mancati prune

Publicat in National 26 Septembrie 2014 807 ori
Google+ WhatsApp
Efectul de care nimeni nu a stiut pana acum. Ce se intampla daca mancati prune
Efectul de care nimeni nu a stiut pana acum. Ce se intampla daca mancati prune

Avem cele mai valoroase soiuri de prune din lume. In sezon, consumul lor are efect antiinflamator pentru organism. Ganditi-va, insa, si la iarna si preparati acum magiun.

 

 

Va recomandam, in cele ce urmeaza, o reteta veche de mai bine de 100 de ani.

Va aflati la dieta? Atunci nu renuntati la fructe. Dr. Cristina Balanescu, nutritionsit: "Chiar si in diete se recomanda prunele, pentru ca, intr-adevar, ele eu ceva calorii, dar nu foarte multe si atunci putem sa le folosim, mai ales ca au un efect laxativ".

Ajuta la mentinerea sanatatii oaselor. Aceasta deoarece contin fosfor, care intervine in echilibrul calciului in organism. Si daca ati exagerat cu sarea in meniurile zilnice, adica cu sodiul, tot prunele va ajuta. Au, de asemenea, si potasiu, care combate excesul de sare.

Dr. Cristina Balanescu, nutritionsit: "De asemenea, in organism exista o balanta a sodiulu si a potasiului. Daca luam prea mult sodiu, riscam sa ne blocheze organismul. Potasiul este necesar pentru ca intervine in toate metabolismele. Excesul de sare duce la acumularea de apa si prima senzatie care apare este senzatia de oboseala".

Si prunele uscate au aceleasi beneficii. Si nu ratati nici magiunul. Prunele se fierb la foc mic pana cand scade mare parte din lichidul continut. Apoi se pun in recipiente de sticla si se sterilizeaza la cuptor. Metoda nu necesita adaos de zahar.

Dr. Andreea Dragomirescu: "Si pentru cei care prefera sa le conserve si sub alte forme, chiar si acele prune fara zahar, gemul, mai pastreaza din proprietatile prunelor".

O pruna este un rezervor incredibil de fibre. Acestea sunt esentiale pentru un tranzitul intestinal corect.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.