ÎN CE ȚARĂ trăiește PONTA?: Nu cred că mai există copil de clasa I care nu aibă telefon cu internet...

Publicat in National 15 Septembrie 2014 1670 ori
Google+ WhatsApp
ÎN CE ȚARĂ trăiește PONTA?: Nu cred că mai există copil de clasa I care nu aibă telefon cu internet...
ÎN CE ȚARĂ trăiește PONTA?: Nu cred că mai există copil de clasa I care nu aibă telefon cu internet...

Premierul Victor Ponta a făcut o afirmație de-a dreptul halucinantă la Târgu Jiu acolo unde a fost prezent la festivitățile noului an școlar.

 

 

"Noi am luat decizia de a veni în secolul XXI cu manualele, de a trece la digitalizare. O astfel de reformă deranjează multe interese, unii o să piardă bani și au contestat reforma. Au sprijinitori în politică și în mass-media, că cine are bani are și sprijinitori de cumpărat. Nu știu dacă mai e vreun copil, chiar și de clasa I, care să nu știe să umble pe computer, să nu aibă telefon cu Internet. Nu putem rămâne cu manuale vechi din cauza celor care au bani să cumpere politicieni. Îmi pare rau că au blocat clasa I, dar școala românească are nevoie de o reforma", a declarat Victor Ponta.

 

67.000 de copii vor abandona şcoala anul acesta din cauza sărăciei

 

În vreme ce premierul vede telefoane cu Internet în buzunarul fiecărui copil, statisticile reale arată că mulţi elevi sunt nevoiţi să abandoneze şcoala, din cauza sărăciei.

 

Costurile ascunse din învăţământ şi subfinanţarea acestuia produc în timp efecte nefaste asupra societăţii, generând abandon şcolar şi chiar analfabetism. Dintre cei peste 2,5 milioane de copii care au început şcoala, aproximativ 67.000 vor abandona cursurile până la sfârşitul anului şcolar 2014 – 2015, după cum arată un studiu realizat de organizaţia „Salvaţi copiii”, îngroşând astfel rândurile celor peste 260.000 de copii de vârstă şcolară care n-au frecventat niciodată vreo formă de învăţământ, scrie Curierul Naţional.

 

 „Abandonul şcolar sau, mai rău, decizia de a rămâne în afara sistemului de învăţământ sunt consecinţe directe ale nivelului de trai. Or, aşa cum arată raportul „Sărăcia şi excluziunea socială a copiilor din Europa”, publicat de organizaţia noastră în urmă cu trei luni, peste jumătate din copiii români sunt expuşi riscului excluziunii sociale, România fiind, alături de Bulgaria, ţara cu cei mai mulţi copii săraci din UE. Aşa-zisul sistem gratuit de învăţământ îi respinge pe aceşti copii, impunându-le, pe ascuns, costuri imense familiilor, descurajându-i şi privându-i, astfel, pe copii de şansa la educaţie”, afirmă Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al „Salvaţi Copiii” România.

 

Şcoala începe pe 15 septembrie, chiar dacă autorităţile nu şi-au făcut temele. Elevii de clasele I şi a II sunt aşteptaţi nu cu manuale ci doar cu promisiuni. Iar în loc de clase curate şi luminoase, mulţi copii vor învăţa în şcoli insalubre. Materia este la fel de îmbâcsită, iar profesorii vor încerca şi în acest an să supravieţuiască cu salarii de mizerie.

 

De la an la an învăţământul românesc se confruntă cu tot mai multe probleme. Prima zi de şcoală începe fără Abecedar la clasa întâi, după ce Ministerul Educaţiei a fost obligat să reia procedurile de licitaţie pentru manualele digitale. La toate celalte clase, de gimnaziu şi liceu, elevii vor învăţa după aceleaşi cărţi de acum 10-15 ani. Unele şcoli sunt încă un şantier.
 

În plus, profesorii care se întorc la catedră vor preda şi în acest an pe aceleaşi salarii ruşinoase. În timp ce elevii vor fi nevoiţi să înveţe materii multe şi nefolositoare. Ministrul Educaţiei a uitat şi de bucătăriile care ar fi trebuit înfiinţate în şcoli şi licee, astfel că pe băncile copiilor vor ajunge din nou cornul şi laptele. Singura veste bună - noile microbuze şcolare, distribuite în judeţele din toată ţara, Dar nimeni nu vorbit despre suplimentarea fondurilor pentru carburant.


 

Elevii de clasa I, începand de astăzi si pentru ”o saptamana-doua”, vor face recapitularea notiunilor pe care le-au invatat la clasa pregatitoare, dupa care vor invata dupa fise, a anuntat ministrul Educatiei, Remus Pricopie. ”Elevii de clasa a II-a vor folosi manualele vechi pentru a parcurge programa”, a declarat ministrul, in cadrul unei emisiuni la TVR.

 

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.