Surpriza foarte mare pentru elevii din Romania. Ce vor pati daca fac 30 DE ABSENTE --->

Publicat in National 09 Septembrie 2014 1379 ori
Google+ WhatsApp
Surpriza foarte mare pentru elevii din Romania. Ce vor pati daca fac 30 DE ABSENTE --->
Surpriza foarte mare pentru elevii din Romania. Ce vor pati daca fac 30 DE ABSENTE --->

S-au dus vremurile in care profesorii ii controlau pe elevi daca au batista curata, unghiile taiate si matricola in piept. Acum trebuie sa aiba grija ca scolarii sa nu intre in clase cu droguri si alcool si sa nu vorbeasca la telefonul mobil.

 

 

Normele sunt prevazute in noul regulament de organizare si functionare a scolilor, aflat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Educatiei.

 

In conditiile in care copiii folosesc telefoane mobile inca de la gradinita, e greu de crezut ca cineva ii va putea convinge sa le lase acasa atunci cand merg la scoala. Unii dintre ei sunt insa de acord cu conditiile impuse de Minister, si anume sa le tina inchise in timpul orelor.

 

Andrei povesteste ca a fost deranjat in timpul orelor de telefoanele mobile care sunau in clasa: "S-a intamplat sa sune ale colegilor sau ale porfesorilor si unii raspundeau, altii dadeau pe silent".

 

Concret, noul regulament scolar interzice elevilor sa foloseasca telefoanele mobile in timpul orelor de curs, al examenelor si al concursurilor. Aparatele pot fi tinute insa in buzunar sau in ghiozdan si pot fi folosite doar in pauze.

 

Noul regulament de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar vine si cu alte restrictii. Le este interzis elevilor sa organizeze sau sa participe la actiuni de protest care afecteaza desfasurarea activitatii de invatamant, sa detina, sa consume ori sa comercializeze droguri si substante etnobotanice in perimetrul unitatii de invatamant, dar si in afara acestuia. Aceleasi restrictii exista in cazul alcoolului, tigarilor si jocurilor de noroc.

 

Totodata, elevii nu au voie sa paraseasca incinta scolii in timpul pauzelor sau in timpul cursurilor fara avizul profesorului de serviciu sau al dirigintelui. In plus, cei care strang mai mult de 30 de absente nemotivate vor fi sanctionati. Liceenii pot fi exmatriculati pentru absente, in timp ce in cazul elevilor de scoala generala pot fi amendati parintii. Daca nu au bani sa plateasca, acestia pot presta munca in folosul comunitatii. Noul regulament ar trebui sa intre in vigoare pe 15 septembrie.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.