Sigur te-ai intrebat si tu! Cum își fac țiganii turnulețe și au milioane de euro, fără să muncească o zi

Publicat in National 27 Iunie 2014 744 ori
Google+ WhatsApp
Sigur te-ai intrebat si tu! Cum își fac țiganii turnulețe și au milioane de euro, fără să muncească o zi
Sigur te-ai intrebat si tu! Cum își fac țiganii turnulețe și au milioane de euro, fără să muncească o zi

Cazul „Bercea Mondial - Mircea Băsescu“ readuce în discuție modul în care clanurile de romi și-au făcut averi uriașe. Fiscul a anunțat că va verifica firmele deținute de Sandu Anghel. EVZ vă prezintă schema evaziunii cu fier vechi.

 

 

 

Vorbesc de sute de mii de euro, așa cum vorbim noi de mărunțiș. Ridică zeci de palate fără noimă și fără autorizație de construcție, au la porți mașini luxoase și flutură la petreceri teancuri de zeci de mii de euro, în timp ce mai iau și ajutoare de stat de la primărie. Așa trăiesc membrii câtorva clanuri din România, cărora și Poliția și ANAFul cu greu le mai fac față.

 

Ei sunt capii mafiilor deșeurilor de metale. Îi găsești la Grajduri (Iași), Ivești (Galați) , Sintești (Ilfov), Strehaia (Mehedinți), județul Olt și în multe alte locuri. Practic, aproape oriunde în România întâlnești zeci de palate țigănești la un loc, găsești sigur, prin apropiere, depozite de colectare a deșeurilor de metale, silozuri și fabrici demolate și/sau triaje sau linii de cale ferată numai bune de jefuit în haită.

 

 
 

Aceasta este mafia deșeurilor de metale care a sărăcit bugetul țării de sute de milioane de euro în ultimii ani. EVZ vă prezintă una dintre schemele infailibile.

 

Mecanismul prin care se fură

 

De regulă, fierul vechi, cuprul sau metalele neferoase sunt furate. Ajung la firmele de colectare prin două „surse” principale. Prima este de la cei care scormonesc prin ruinele fabricilor. Firmele le plătesc cuprul sau fierul vechi din mână, fără niciun fel de acte. A doua sursă provine din tăierile de fabrici sau de silozuri, cum e și cazul lui Bercea Mondial. Proprietarul sau lichidatorul unei astfel de construcții scoate la licitație 5.000 de tone de fier vechi, fără să-i pese, sau cu bună știință, că este vorba de 10.000 sau 12.000 de tone. Firma colectoare câștigă licitația, dar nu poate trece pe acte decât cele 5.000 de tone câștigate. Pentru restul de 5.000 sau 7.000 de tone „la negru”, încheie tranzacții fictive cu tot felul de firme fantomă din țară, de regulă din alte județe. Acestea îi vând pe hârtie câte 500 – 1.000 de tone fiecare, metodă prin care „legalizează” achizițiile firmei colectoare, ne-au spus surse din Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.