Expozitie la Sibiu a creatorului celui mai mare muzeu al TATUAJELOR

Publicat in National 24 Iunie 2014 1000 ori
Google+ WhatsApp
Expozitie la Sibiu a creatorului celui mai mare muzeu al TATUAJELOR
Expozitie la Sibiu a creatorului celui mai mare muzeu al TATUAJELOR

Willy Robinson, fondatorul Muzeului Tatuajelor din Liverpool (Marea Britanie), recunoscut în toată lumea drept o enciclopedie vie a istoriei tatuajelor, și-a prezentat de vineri până duminică, pentru prima dată în România, la Sibiu, o parte din colecția sa care numără peste 10.000 de obiecte, din cele mai vechi și valoroase.

 

 

Artistul a declarat pentru AGERPRES că pregătește până la finalul anului deschiderea unui muzeu al tatuajelor la Berlin (Germania) și urmează să creeze cel mai mare muzeu al tatuajelor din lume.

 

“Prezența lui e o premieră pentru România. Este unul dintre primii colecționari de tot ceea ce înseamnă arta tatuajelor, care a început să facă o cronică a breslei noastre. El este și tatuator, însă de câtva timp călătorește cu o parte din muzeul său dedicat tatuajelor. Acum știm că vrea să deschidă un muzeu la Berlin. Știm că vrea să își facă cel mai mare muzeu”, a precizat, pentru AGERPRES, Ovidiu Popârțan, organizatorul Transilvania Tatoo Expo.

 

El s-a declarat impresionat de colecția lui Robinson și a afirmat că britanicul se poate mândri că deține prima mașină de tatuat din Europa.

 

“Pe mine m-au impresionat cel mai mult primele mașinile de tatuat, din vremea în care se folosea aproape orice dispozitiv care putea introduce pigment în piele”, a adăugat Popârțan.

 

Prezent chiar la intrarea în Sala Thalia din Sibiu, locul în care s-au reunit artiști din toată Europa și clienții lor, Willy Robinson ”deschide mințile” celor care au idei preconcepute în privința tatuajelor.

 

Într-o vitrină mică, dar foarte expresivă, Robinson reușește să adune de la poze și cărți de vizită până la truse — una aparținând lui George Burchett din Anglia, cel care a tatuat mai mulți regi: regele George al V-lea al Marii Britanii, regele Eduard al VII-lea, regele Frederick al IX-lea al Danemarcei, Regele Alfonso al XIII-lea al Spaniei — și artefacte — copia unei mâini tatuate a unei mumii, despre care spune că atrage cele mai multe priviri.

 

“E atât de greu să găsești artefacte. E o istorie uitată, dar este foarte importantă. (…) Am o mare responsabilitate față de această colecție, pentru mine e o mare onoare”, spune Willy Robinson, care recunoaște că pentru el istoria tatuajelor este mai mult decât un hobby, este o parte din sufletul său.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.