ŞOCANT! A vrut să înfigă în poliţişti seringa cu care se droga

Publicat in National 31 Mai 2014 1656 ori
Google+ WhatsApp
 ŞOCANT! A vrut să înfigă în poliţişti seringa cu care se droga
ŞOCANT! A vrut să înfigă în poliţişti seringa cu care se droga

După ce Libertatea a prezentat pe larg cazul aurolacilor care se droghează în văzul lumii la Gara de Nord, una din porţile de intrare în Capitală, autorităţile încep uşor-uşor să se mişte. Singurii care au trecut ieri prin zonă au fost poliţiştii Secţiei 3. Numai că nici vizita lor nu a fost lipsită de incidente.

 

Boschetarii care de ani buni îşi duc traiul în canale ori printre mormane de gunoaie şi fecale şi care “mănâncă” zilnic droguri din seringile mizere care circulă de la unul la altul au fost verificaţi ieri de agenţii din sectorul 1 al Capitalei.

 

La vederea uniformelor, unii dintre aurolacii cu haine zdrenţuite, care-şi fac veacul în canalul din faţa Gării de Nord, au fugit care-ncotro, mâncând pământul, nu înainte de a-i huidui pe poliţişti. Aceştia au reuşit să-i prindă pe câţiva dintre ei şi i-au legitimat. Astfel, l-au identificat pe un copil care fugise recent dintr-un centru de minori.

 

 
 

“Nu e prima oară când se reîntoarce pe stradă. L-am luat şi l-am dus să fie şi el curat, spălat, dar revine la canal”, ne-au mărturisit surse judiciare.

 

A fost dus din nou la centrul de minori

 

Numai că puştiul ce nu are mai mult de 14 ani nu era aşa naiv, învăţând de pe stradă legile nescrise ale boschetarilor. Băiatul ce are casa sub cerul liber s-a dat cu fundul de pământ atunci când agenţii au vrut să-l ia şi să-l ducă la maşină.

 

Mai mult chiar, el ţinea strâns în pumn o seringă, pregătit în orice moment să-i atace pe cei pe care-i consideră duşmanii săi de zi cu zi. Şi nu a lipsit decât o fracţiune de secundă ca unul dintre poliţişti să fie muşcat de braţ atunci când a încercat să-l ridice pe puştiul ce se tăvălea pe caldarâm.

 

“Mereu suntem ameninţaţi de drogaţi. E o meserie în care riscul ne paşte la tot pasul”, ni s-a destăinuit unul dintre agenţii care au participat la acţiune. După ce l-au luat la secţie, ei l-au dus din nou pe băiat la centrul de minori.

 

Nu se ştie însă cât va zăbovi pe acolo, dat fiind faptul că, în lipsa unor legi stricte în domeniul protecţiei persoanelor fără adăpost, cei mulţi dintre boschetari sunt lăsaţi să revină pe stradă.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.