AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL! NATO: "Am scos avioanele Avax deasupra Poloniei şi României"

Publicat in National 17 Mai 2014 2304 ori
Google+ WhatsApp
AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL! NATO: "Am scos avioanele Avax deasupra Poloniei şi României"
AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL! NATO: "Am scos avioanele Avax deasupra Poloniei şi României"

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a afirmat vineri că Alianţa Nord-Atlantică este pregătită să-şi apere aliaţii.

 

 

 

'Cred că este puţin dramatic să discutăm despre al treilea război mondial, dar vă pot asigura că NATO este pregătită să apere şi să protejeze aliaţii săi în mod eficient. De aceea am luat măsuri imediate pentru consolidarea apărării colective prin forţele aeriene în statele baltice, prin desfăşurarea de avioane Avax deasupra Poloniei şi României, aţi văzut prezenţă navală în Marea Neagră şi în Marea Baltică, mai multe forţe pe teren. Am luat măsuri pentru a consolida apărarea colectivă şi nu vom ezita să luăm şi alte măsuri dacă este nevoie pentru a oferi o apărare şi protecţie eficientă aliaţilor noştri. Suntem pregătiţi', a declarat Rasmussen, după convorbirile cu preşedintele Traian Băsescu de la Palatul Cotroceni, întrebat cu privire la declaraţia premierului ucrainean, Arseni Iaţeniuk, potrivit căreia Rusia ar dori să declanşeze al treilea război prin ocuparea militară şi politică a Ucrainei.

 

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat că declaraţia premierului ucrainean a fost 'puţin hazardată'.

 

'NATO din tot ceea ce ştiu de la începerea mandatului este tot timpul pregătită pentru orice tip de intervenţie. Întotdeauna este doar o chestiune de câteva zile, uneori de câteva ore pentru ca NATO să-şi poată exercita capacitatea de a apăra pe oricare dintre membrii săi. Cred că a fost puţin hazardată declaraţia', a spus Băsescu. AGERPRES

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.