Misterul piramidelor antice din Egipt a fost dezvăluit: Cum au fost construite marile minuni ale lumii

Publicat in National 02 Mai 2014 2539 ori
Google+ WhatsApp
Misterul piramidelor antice din Egipt a fost dezvăluit: Cum au fost construite marile minuni ale lumii
Misterul piramidelor antice din Egipt a fost dezvăluit: Cum au fost construite marile minuni ale lumii

Fizicienii de la Fundaţia FOM şi de la Universitatea din Amsterdam au descoperit felul în care au fost construite marile piramide din Egiptul Antic, după decenii întregi de mister. Egiptenii foloseau un truc inteligent pentru a transporta mai uşor pietrele enorme cu ajutorul săniilor: udau nisipul.

 
 

Folosind cantitatea potrivită de apă, ei puteau înjumătăţi numărul muncitorilor de care era nevoie. Cercetarea a fost publicată în ediţia de pe 29 aprilie 2014 a revistei Physical Review Letters.

 

Pentru construcţia piramidelor, egiptenii antici trebuiau să transporte blocurile enorme de piatră şi statuile gigantice prin deşert. Prin urmare, ei le puneau pe nişte sănii trase de muncitori pe deasupra nisipului. Cercetarea Universităţii din Amsterdam arată că egiptenii probabil udau nisipul pe care urmau să tragă săniile. Experimentele au demonstrat că o cantitate corectă de apă turnată pe nisip înjumătăţea necesarul de forţă pentru tragerea săniilor.

 

 

Lucrul care dovedeşte că anticii egipteni ştiau de acest truc este o pictură murală din mormântul lui Djehutihotep care înfăţişează o persoană care stă în faţa unei sănii şi toarnă apă pe nisipul din faţa sa.

  

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.