ULUITOR! Un doctor ÎNVIE morţii la câteva ORE după deces! Vezi cum jonglează cu SUFLETELE

Publicat in National 30 Aprilie 2014 1695 ori
Google+ WhatsApp
ULUITOR! Un doctor ÎNVIE morţii la câteva ORE după deces! Vezi cum jonglează cu SUFLETELE
ULUITOR! Un doctor ÎNVIE morţii la câteva ORE după deces! Vezi cum jonglează cu SUFLETELE

Medicul britanic Sam Parnia, care din anul 2005 lucrează în Statele Unite, ar putea revoluţiona tehnicile de resuscitare. El este convins că oamenii pot fi readuşi la viaţă chiar şi la câteva ore după ce au fost declaraţi morţi. Metodele lui neconvenţionale sunt aplicate cu succes la spitalul universitar Stony Brook din New York, unde Parnia este şeful departamentului de reanimare şi terapie intensivă.

 

 

 


Pacienţii care intră în stop cardiac la spitalul unde lucrează Sam Parnia au 33% şanse de supravieţuire, scrie descopera.ro. Poate vi se pare puţin, dar la orice alt spital american şansele de a scăpa fără sechele în urma unui stop cardiac sunt de doar 18%, iar în Europa această rată este şi mai mică, de aproximativ 16%.

 

Parnia este convins că metoda lui, ieftină şi sigură, poate salva anual viaţa a peste 40.000 de americani. Totuşi, autorităţile medicale nu se grăbesc să apeleze la acestă alterrnativă pe scară largă. Sperând că va atrage atenţia asupra teoriilor sale, Parnia a scris o carte, „Efectul Lazarus", în care îşi prezintă noua metodă terapeutică.

 

În prezent, un pacient poate fi resuscitat cu succes în orice spital bine dotat, după jumătate de oră sau chiar mai mult de la instalarea stopului cardiac. Metoda ar trebui însă folosită chiar şi după câteva ore, acesta fiind un interval sigur în care un om poate fi „întors din morţi", conform medicinei specializate în reanimare.

 

Ce se întâmplă cu "sufletul" după instalarea morţii clinice

 

Spre deosebire de alţi medici şi oameni de ştiinţă, Sam Parnia nu ezită să folosească teremenul de „suflet" când vorbeşte despre conştiinţa de sine şi admite că este posibil că această stare să existe şi după ce creierul nu mai funcţionează.

 

Din punctul lui de vedere, moartea nu este un moment anume, ci un proces îndelungat. De obicei, medicii declară că un pacient este mort când inima lui nu mai bate şi nu mai există activitate cerebrală.

 

Totuşi, în acest moment, celulele lui nu sunt încă moarte şi, tehnic vorbind, cauza care a produs stopul cardiac (de exemplu, un cheag de sânge) poate fi remediată, iar apoi inima repornită, crede Parnia.

 

După 10 secunde de când inima nu mai bate, creierul nu mai este irigat cu sânge şi monitoarele vor indica o linie continuă, dreaptă - lipsa activităţii cerebrale.

 

Ţesuturile mor în timp, treptat, printr-un proces numit apoptoză şi nimeni nu poate spune exact care este momentul corect al "morţii" unei persoane.

 

Vezi mai multe amănunte aici.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.