MATERIALUL VIITORULUI: Cum arată substanţa care are în componenţă 99% AER FOTO

Publicat in National 27 Aprilie 2014 1868 ori
Google+ WhatsApp
MATERIALUL VIITORULUI: Cum arată substanţa care are în componenţă 99% AER FOTO
MATERIALUL VIITORULUI: Cum arată substanţa care are în componenţă 99% AER FOTO

 

Aerogelul este un material inedit cu o serie de proprietăţi uimitoare. Dezvoltat în anul 2007 de cercetătorii americani, el are toate şansele să devină materialul viitorului.

 
 

Aerogel dă impreia unui fum îngheţat, fiind considerat unul dintre cele mai uşoare materiale solide din lume, având 99% aer. Creat din dioxid de silicon, el poate proteja incintele de explozii, de flăcări şi poate absorbi deversările de petrol.

Aerogelul are în componenţă 99% aer

 

Aplicaţiile sale sunt practic infinite, cercetătorii descoperind că el poate fi folosit şi pentru fabricarea rachetelor de tenis, dar şi pentru crearea unor costume extrem de sigure pentru cosmonauţi. Iar dacă are la bază platina,aerogelul poate fi utilizat pentru producerea de combustibili pe bază de hidrogen.


Aerogel este produs prin extragerea apei din gelul de siliciu şi apoi înlocuirea sa cu un anumit gaz precum dioxidul de carbon. Astfel, suprafaţa sa are milioane de pori minusculi. Inedit este faptul că a fost inventat încă din 1931 de un chimist american, dar producerea lui era mult prea costisitoare. 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.