Gigi Becali, LIBER! Iese din PUSCARIE!

Publicat in National 07 Aprilie 2014 3119 ori
Google+ WhatsApp
Gigi Becali, LIBER! Iese din PUSCARIE!
Gigi Becali, LIBER! Iese din PUSCARIE!

FANATIK.RO anunţă ştirea anului: mîine, 8 aprilie, Gigi Becali are mari şanse să iasă din închisoare! Patronul Stelei este foarte fericit după ce – a aflat FANATIK în exclusivitate – s-au lămurit şi ultimele probleme pentru a începe munca în regim deschis. Marţi dimineaţă, Gigi Becali ar trebui să se prezinte la Academia lui Gică Hagi de la Ovidiu, judeţul Constanţa, pentru a se apuca de munca de birou pe care a solicitat-o! „Pe 8 aprilie, dacă nu i se mai face vreo răutate sau dacă nu mai apare vreo piedică birocratică, Gigi va putea părăsi închisoarea! El speră să fie marţi-trei ceasuri bune, şi nu marţi-trei ceasuri rele. Dacă nu se va întîmpla săptămîna asta, atunci sigur va fi săptămîna viitoare. E o chestiune de zile pînă cînd Gigi va ieşi la muncă la Hagi. Închisoarea vrea să ţină secret acest lucru pentru că, vă daţi seama, ce circ va fi, toate televiziunile şi toţi ziariştii vor fi pe urmele lui Gigi Becali”, a aflat FANATIK.RO.

 

 

Cerere acceptată de patru luni

 

Spre sfîrşitul anului trecut, pe 5 decembrie mai exact, Becali obţinea prima sa victorie importantă în lupta cu justiţia din România. Regimul semideschis în care era încarcerat a fost transformat într-unul deschis. FANATIK.RO a discutat cu avocatul Cristian Sârbu pentru a lămuri ce se va schimba în viaţa lui Becali de mîine, de cînd ar urma să se prezinte la Academia lui Gică Hagi pentru a începe munca în noile condiţii oferite de lege.

 

Liber la telefon, blocat la TV

 

Lucru cunoscut deja, una dintre pasiunile lui Gigi Becali este vorbitul la telefon. Închisoarea însă i-a schimbat afaceristului obiceiurile, mai ales că acum nu are dreptul decît la 20 de minute alocate. O dată cu prezentarea la locul de muncă, lucrurile se schimbă. Avocatul Cristian Sârbu explică pentru FANATIK.RO: „În lege nu scrie că nu ai voie să vorbeşti la telefon, ci că nu ai dreptul să deţii un asemenea aparat. Deci, practic, poţi vorbi la telefonul altcuiva”, dezvăluie apărătorul. Acesta precizează însă că patronul Stelei nu-şi va putea relua şi apariţiile televizate. „Sub nici o formă nu poate să apară la televizor sau în ziare cu vreo declaraţie. Doar dacă va face o cerere specială în acest sens care să îi fie aprobată”, explică Sârbu.

 

Gigi Becali 1

În închisoare, ca la hotel; program lejer 8-15

 

Gigi Becali va avea un program radical schimbat faţă de cel din prezent. Va pleca dimineaţa din puşcărie şi se va întoarce după-amiaza, după orele de muncă şi va putea să părăsească locul de detenţie chiar fără însoţitor dacă o comisie specială va aproba acest lucru. Programul de muncă la Academia Hagi este, zilnic, de luni pînă vineri, de la ora 8 la 15. „Există chiar şi această facilitate în regimul deschis. Poate să nu aibă însoţitor, dar doar după aprobarea comisiei respective. Va pleca dimineaţa, la prima oră, la locul de muncă şi, după ce i se va termina orarul, se va întoarce, va dormi în celulă, după care o ia de la capăt”, continuă avocatul vedetelor să radiografieze viitorul program al lui Becali.

 

Îşi va putea vedea familia cînd vrea

 

Pe lîngă toate celelalte avantaje pe care regimul deschis i le aduce, unul dintre cele mai importante este faptul că îşi va putea vedea familia şi apropiaţii cînd doreşte. Chiar dacă oficial acest lucru nu este posibil fără voia conducerii penitenciarului, Becali va beneficia de lejeritatea regimului în care îşi satisface pedeapsa. În plus, patronul Stelei va putea să şi mănînce ce doreşte cît timp este la locul de muncă, exact cum se întîmplă şi cu ceilalţi deţinuţi care au parte de regim deschis. Deja, cei de la bucătăria Academiei au făcut provizii de brînză de oaie, preferata machedonului. Legal, dacă Becali le va crea probleme celor de la Academie, aceştia pot face sesizare către penitenciar şi regimul deschis se va întrerupe. Totuşi, este practic imposibil de crezut că naşul Hagi îi va întocmi finului Gigi vreo hîrtie în acest sens!

 

Scapă cu jumătate din pedeapsă! Poate ieşi în 2015

 

Probabil cel mai important beneficiu pe care regimul deschis i-l aduce este diminuarea duratei pedepsei! Cu un total de 3 ani şi 6 luni drept condamnare, Becali ar putea să iasă mult mai repede decît se preconiza iniţial. „Orice zi de muncă va conta cît două de închisoare normală”, precizează avocatul Cristian Sârbu. Practic, cum Becali a efectuat deja aproape un an de pedeapsă, ar mai avea în jur de 2 ani şi jumătate de îndurat, adică 30 de luni. El ar putea să iasă însă după doar 15 luni, adică în toamna lui 2015!

 

Gigi Becali 6

Culmea: avocaţii i-au blocat pînă acum regimul deschis

 

Cu toate că avea o decizie clară în privinţa regimului deschis de mai bine de patru luni, Gigi Becali nu a efectuat nici măcar o zi de muncă şi a rămas încarcerat zilnic la Poarta Albă în toată această perioadă. Totul i s-a tras de la avocaţii săi care, pentru a forţa o eliberare înainte de termen a omului de afaceri, au încercat să profite de problemele medicale la coloană pe care Becali le are. Dar intenţiile avocaţilor nu s-au materializat, lui Becali nepermiţîndu-i-se nici măcar să se opereze în afara închisorii.

 

25 de kilometri este distanţa dintre închisoarea de la Poarta Albă şi oraşul Ovidiu, unde se află Academia lui Hagi, distanţă pe care Becali o va parcurge zilnic, dus-întors, în circa 20 de minute

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.