Andreea Marin, Dan Capatos, Andreea Berecleanu și alte zeci de vedete promovează un ceai de slăbit pe Instagram, fără să-și anunțe fanii că e reclamă. ”Etica e subiectivă”

Publicat in National 23 Iulie 2020 1149 ori
Google+ WhatsApp
Andreea Marin, Dan Capatos, Andreea Berecleanu și alte zeci de vedete promovează un ceai de slăbit pe Instagram, fără să-și anunțe fanii că e reclamă. ”Etica e subiectivă”
Andreea Marin, Dan Capatos, Andreea Berecleanu și alte zeci de vedete promovează un ceai de slăbit pe Instagram, fără să-și anunțe fanii că e reclamă. ”Etica e subiectivă”

Oameni de televiziune, cântărețe și influenceri promovează un ceai pentru slăbit pe rețelele de socializare, unde postează fotografii cu produsul. Niciunul dintre ei, cu excepția Adelinei Pestrițu, nu își informează însă fanii că face publicitate, arată monitorizarea făcută de Pagina de Media. Jurnaliștii au discutat cu mai multe vedete, iar cele mai multe nici nu consideră că acest lucru este o problemă.


Andreea Marin, Ilinca Vandici, Gina Pistol, Andreea Mantea, Dan Capatos, Andreea Berecleanu, Andreea Antonescu, Andreea Bălan, Adelina Pestrițu, Adriana Bahmuțeanu, Anna Lesko și Anda Adam sunt printre cele mai importante nume din România care promovează un ceai pentru slăbit, conform Pagina de Media, fără însă să marcheze postările drept publicitate. Capatos: ”Nu încalc nicio lege, publicul înțelege” Contactat de Pagina de Media, vedeta Antenei 1 Dan Capatos a oferit o explicație incredibilă.
”Nu este nevoie să le marchez ca publicitate, pentru că sunt convins că publicul pe care îl am este îndeajuns de inteligent să înțeleagă că este vorba de o reclamă. În altă ordine de idei, nu încalc nicio lege. Etic? Nu e vorba de nicio etică aici. Etica este subiectivă”, a spus Dan Capatos.
Berecleanu: ”Eu le răspund oamenilor, dacă mă întreabă” Fosta vedetă a Antenei 1 Andreea Berecleanu a declarat pentru Pagina de Media că ea nu vede o problemă că postarea nu este marcată cu P și că le explică personal celor care o întreabă dacă este vorba de publicitate. ”În cazul în care cineva mă întreabă dacă este publicitate, eu recunosc în restul comentariilor că este vorba de un contract imagine cu un produs pe care l-am testat. Din punctul meu de vedere, faptul că nu există „P”, că nu există un marcaj, nu este o problemă, dat fiind faptul că le răspund oamenilor, dacă întreabă. Nu ascund asta. Cel mai important lucru este că eu testez tot ce promovez între o lună și trei luni”, a afirmat și Andreea Berecleanu.
Andreea Marin: ”Publicul înțelege că promovezi un produs” La rândul ei, Andreea Marin nu a părut deranjată de faptul că nu marchează ca publicitate aceste postări. ”Eu consider că există un marcaj foarte clar atunci când promovezi în textul postării contul producătorului acelui produs. E o practică binecunoscută și publicul înțelege că promovezi un produs, din moment ce descrii calitățile sale și sursa de unde și-l poate procura, dacă își dorește. Foarte rar văd postări marcate astfel. Probabil că oamenii nu se gândesc la asta prea mult. Eu nu aș vedea niciun impediment, dacă acest lucru ar deveni o practică legală, și nu doar o opțiune a unor platforme de social media, cum este acum”, a precizat și Andreea Marin, pentru PaginadeMedia.
Andreea Marin nu e la primul episod cu postări plătite pe Instagram nemarcate cu publicitate. În luna mai, ziarul Libertatea dezvăluia că fosta vedetă TV primește bani de la Primăria Sectorului 1 ca să promoveze un centru medical pentru persoanele defavorizate. Nici acele postări nu erau marcate ca fiind publicitate. Doar Adelina Pestrițu a marcat cu publicitate Potrivit monitorizării, doar Adelina Pestrițu a respectat marcarea publicitară a postării pe rețeaua de socializare.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.