De ce NU este bine să se facă înmormântări VINEREA

Publicat in National 13 Februarie 2019 1148 ori
Google+ WhatsApp
De ce NU este bine să se facă înmormântări VINEREA
De ce NU este bine să se facă înmormântări VINEREA

Înspăimântătoare pentru unii, privite cu resemnare de către alţii, că vrem că nu vrem, înmormântările fac şi ele parte din viaţa noastră. Iar plecând de la diversele atitudini manisfestate în legătură cu abordarea acestui tip de eveniment trist, tradiţia populară a perpetuat o serie de superstiții legate de înmormântare. Una dintre acestea este aceea potrivit căreia vinerea nu este bine să se facă înmormântări. De asemenea, sunt și alte lucruri legate de înmormântări pe care este bine să le cunoști şi să le eviţi.

Aşadar, se spune că dacă are loc o înmormântare în zilele de vineri, atunci lucrul acesta duce la un alt deces în familie.

De asemenea, se spune că este bine ca oglinzile din casă să fie acoperite în momentul în care cineva din familie se stinge din viață. Asta pentru ca sufletul său să nu se reflecte şi să rămână printre cei vii.

Tot legat de oglinzile din casă există și o altă superstiție. Se spune că persoana care se va privi în oglindă în timp ce în casă se află o persoană decedată, ar putea fi următoarea care își pierde viața.

Totodată, se crede că nu trebuie ca oamenii să iasă din biserică înaintea sicriului. Dacă cineva încalcă acestă regulă, atunci este posibil ca cineva din familia sa să își piardă viața.

Se spune că după ce pleci de la înmormântarea la care ai participat, nu este bine să te uiți înapoi. Dacă faci asta, cineva din familie ar putea să moară.

Cei care participă la o înmormântare nu trebuie să meargă și la mormântul rudelor decedate. De asemenea, se spune că dacă cineva moare în casă, este bine să se deschidă ferestrele. Asta pentru ca sufletul persoanei decedate să poată pleca.

Se spune că femeile care au fost înmormântate îmbrăcate în haine negre se vor întoarce în casa în care au locuit pentru a o bântui.

Se crede că persoanele care își pierd viața în Vinerea Mare sau mor în Ajunul Crăciunului la miezul nopții, ajung direct în rai.

Se spune că femeile însărcinate nu trebuie să participe la înmormântări pentru a nu-i face rău copilului care urmează să se nască.

Indiferent dacă crezi sau nu în vreuna dintre aceste superstiții, indicat este să nu intri în contradicție cu cei care cred contrariul. Înmormântarea este un eveniment în care toți ar trebui să se gândească la cât de trecătoare sunt toate și să se comporte în consecință.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.