SCENE TERIBILE într-un magazin Kaufland: Un apreciat PREOT a murit

Publicat in National 22 Noiembrie 2018 560 ori
Google+ WhatsApp
SCENE TERIBILE într-un magazin Kaufland: Un apreciat PREOT a murit
SCENE TERIBILE într-un magazin Kaufland: Un apreciat PREOT a murit

Preotul Adi Buric (47 de ani), parohul Parohiei Valea Ursului din Protopopiatul Roman, a murit marți, 20 noiembrie, în jurul orei 16:00, în urma unui stop cardiorespirator, informează stiri-neamt.ro.

Evenimentul tragic s-a petrecut la supremaketul Kaufland din Roman, unde preotul Buric Adrian se afla la cumpărături. El a acuzat dureri la piept. Medicii au intervenit dar preotul nu a răspuns la manevrele medicale.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a transmis un mesaj de condoleanţe în care a evocat personalitatea părintelui Adi Buric, „un preot râvnitor, apropiat de enoriaşii săi, solidar cu cei aflaţi în suferinţă, implicat în multe lucrări de construire şi înfrumuseţare a locaşurilor de cult în parohiile unde şi-a desfăşurat misiunea, un slujitor care şi-a asumat cu responsabilitate jugul lui Hristos, desăvârşindu-şi chemarea preoţească”, informează ziarul Lumina.

Potrivit Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, Adi Buric s-a născut la data de 08 august 1971 în localitatea Dumbrăveni, județul Vrancea.

A absolvit Liceul Industrial „Unirea”, promoția 1990, apoi Facultatea de Teologie din București, promoția 1995, susținând lucrarea de licență cu tema: „Mari sfinți ortodocși în aghiografia și în evlavia românească”.

Din căsătoria, în anul 1991, cu tânăra Buric Iuliana s-au născut trei copiii: Andrei, Maria și Ștefan.

A fost hirotonit diacon la data de 15 august 1992 la Mănăstirea Văratic, cu prilejul hramului acestei mănăstiri, de către vrednicul de pomenire Eftimie Luca al Romanului, iar preot la data de 16 august 1992 pe seama Parohiei Giurgeni.

Începând cu data de 01 mai 1995, a fost tranferat la Parohia Valea-Ursului, din Protopopiatul Roman, împlinind misiunea încredințată de ierarh și fiind permanent în mijlocul comunității parohiale săvârșind Sfânta Liturghie și îngrijindu-se de sănătatea spirituală a enoriașilor săi.

Alături de lucrarea pastoral-misionară, părintele Adi a desfășurat și lucrări de construcție sau reabilitare a lăcașurilor din patrimoniul parohiei. Astfel, a desfășurat lucrări de restaurare a casei parohiale (1995), a refăcut acoperișul turlei bisericii (1999), a construit o casă de prăznuire la Valea Ursului (2002), a construit o casă de prăznuire la Muncelu de Jos, filie a Parohiei Valea-Ursului (2003), a construit o nouă troiță în curtea bisericii din Valea-Ursului (2005), săvârșind, totodată, și alte lucrări de restaurare sau reparații curente la biserica din Valea-Ursului.

Părintele Buric a slujit 26 de ani în mijlocul credincioșilor.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.