Ce au văzut la autopsie când s-au uitat la limba lui Ilie Balaci?

Publicat in National 22 Octombrie 2018 781 ori
Google+ WhatsApp
Ce au văzut la autopsie când s-au uitat la limba lui Ilie Balaci?
Ce au văzut la autopsie când s-au uitat la limba lui Ilie Balaci?

Noi informaţii ies la suprafaţă despre moartea lui Ilie Balaci. Fostul fotbalist ar fi avut limba umflată.

Conform gds, medicul care a luat prima oară contact cu Ilie Balaci, adică Traian Măgală, susţine că fostul fotbalist avea limba umflată, suferind de edem laringian: „Avea edem laringian, adică avea limba umflată. Nu ştiu de ce. Asta se poate vedea la autopsie. Nu pot să fac speculaţii, dacă era ceva anatomic sau a apărut datorită unei recaţii. Am reuşit, în final, să îl intubăm”.

De asemenea, în urma decesului, Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, doreşte să trimită o echipă de control la sediul Ambulanţei Dolj pentru a vedea dacă medicii au respectat protocolul terapeutic.

De asemenea, doctorul Traian Măgală a povestit pas cu pas cum au avut loc manevrele de resuscitare: ”Eu am fost prima mână. Familia a apelat la 112, noi am luat fişa şi am plecat imediat. Noi am venit de la un alt caz, de la o altă resuscitare. Am fost apoi direcţionat acolo. Am ajuns acolo se făcea BLS (nr. suportul vital de bază) de către o doctoriţă de la Urgenţă care ajunsese în zonă la o rudă din familie, a văzut ce s-a întâmplat şi a intervenit. Ea nu avea însă echipamente. Am ajuns noi, am început administrarea adrenalinei. S-a luat decizia să fie chemat SMURD. S-a luat în considerare că în cazul domnului Balaci ar fi survenit un infarct. Problema este că noi nu avem în dotare medicaţia necesară, adică nu putem administra tromboliză. Noi suntem medici de familie, nu am făcut o specialitate. Tromboliza se administrează sub control cardiologic. Şi în Urgenţă vine cardiologul, face ecograf, decide dacă trombolizează sau nu. Cei de la SMURD au fost chemaţi pentru a face tromboliza. Noi i-am ajutat la manevre, apoi ne-ar retras. Mai departe nu ştiu ce s-a întâmplat. Noi am stat în jur de 30 de minute. Echipajul care s-a deplasat la faţa locului a fost format din medic, asistent şi ambulanţier. SMURD-ul are patru membri, dintre care doi paramedici. Noi am făcut tot ce a ţinut de noi”.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.