Avionul fara ferestre, proiectul care ar putea fi gata in 10 ani

Publicat in International 27 Octombrie 2014 690 ori
Google+ WhatsApp
Avionul fara ferestre, proiectul care ar putea fi gata in 10 ani
Avionul fara ferestre, proiectul care ar putea fi gata in 10 ani

Dezvoltatorii britanici care lucreaza la realizarea avionului ce va revolutiona industria aeronautica anunta ca proiectul poate fi gata in urmatorii zece ani.

In urmatorii zece ani, un zbor obisnuit cu avionul se poate transforma intr-o adevarata experienta ce nu poate fi uitata usor. Si asta pentru ca dezvoltatorii britanici lucreaza la inlocuirea ferestrelor aeronavelor cu ecrane interactive, astfel incat pasagerii vor avea parte de o priveliste pe cinste, scrie The Guardian.

Dar asta nu este tot. Daca vrei sa fii informat cu ceea ce se intampla in lume in timpul zborului, vei putea naviga pe internet, iti vei putea verifica e-mail-urile si vei putea viziona filme sau asculta muzica. Iar daca privelistea de afara nu te lasa sa te odihnestil, poti, printr-o simpla comanda, sa dezactivezi aceasta functie a ecranului din dreptul tau si te poti relaxa in liniste.

Mai mult, spun dezvoltatorii, inlocuirea ferestrelor normale cu astfel de ecrane interactive va contribui semnificativ la reducerea cantitatii de combustibil necesar in timpul zborului. Altfel spus, avioanele vor cantari mult mai putin, odata implementata ideea designer-ilor britanici.

La baza noilor “ferestre” de bord va sta aceeasi tehnologie din spatele unui smartphone, anunta reprezentantii Centrului Procesului de Inovare (CPI), din Marea Britanie. Astfel, cei aflati la bordul unui avion de acest fel vor avea senzatia ca plutesc, intrucat ecranele vor proiecta imaginile surprinse in timp real de camerele de luat vederi montate de jur imprejurul aeronavei.

Acum, cercetatorii lucreaza la dezvoltarea componentei electronice OLED, o folie subtire, luminoasa, realizata dintr-un material organic semiconductor. Comparand cu LED, tehnologia OLED este ieftina, neavand nevoie de un monocristal scump, dar eficienta si lumina produsa sunt la ora actuala inca mai scazute, iar durata de functionare este mai scurta.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office