ULUITOOOOR!!!! DE CE ŢIPĂ ŞARAPOVA în TEREN??? Nu banuiesti MOTIVUL REAL

Publicat in International 07 Iunie 2014 3476 ori
Google+ WhatsApp
ULUITOOOOR!!!! DE CE ŢIPĂ ŞARAPOVA în TEREN??? Nu banuiesti MOTIVUL REAL
ULUITOOOOR!!!! DE CE ŢIPĂ ŞARAPOVA în TEREN??? Nu banuiesti MOTIVUL REAL

Împătimiţii tenisului nu au de ales şi, ori de câte ori urmăresc partidele de pe zgură, trebuie să "suporte" şi sunetele ciudate scoase de unii jucători, de regulă cei mai buni, pe terenul de joc. Printre ei, şi adversara Simonei Halep din finala de la Roland Garros, Maria Şarapova. Psihologii explică aceste ţipete ale sportivilor ca având legătură cu ritmul de joc pe care aceştia şi-l impun. Pe de altă patre, sunt voci care susţin că este o formă de a-şi distrage adversarul.

 

 

 

De la Serena Williams, la Maria Şarapova, Novak Djokovic sau Roger Federer, iar lista poate continua, marii jucători de tenis au câştigat trofee de Grand Slam scoţând sunete pe care doar frumuseţea acestui sport în sine te ajută să le ignori şi să urmăreşti meciul până la capăt.

 

Deşi nici unul dintre aceşti jucătorii unul dintre cei care au această problemă nu au o explicaţie pentru ceea ce fac, un psiholog american a găsit răspunsul.

 

"Are legătură cu ritmul de joc, pentru că aşa ştiu când să lovească şi îşi stabilesc frecvenţa loviturilor, iar interzicerea ţipatului nu este corectă, pentru că le-ar afecta jocul", este de părere Louise Deeley, psiholog la Universitatea Roehampton.

 

 
 

Însă sunt voci care susţin că acest ţipat este o formă de trişare, cerându-se chiar pedepsirea acestei manifestări în teren. În 2011, tenismena Caroline Wosniaki a observat faptul că cei mai mulţi dintre jucătorii care practică "ţipatul" în teren au fost elevi ai Academiei de tenis Nick Bolettierri. Women's Tennis Association (WTA) a cerut celor de la Bolettierri să facă o anchetă pentru a verifica aceste acuzaţii. Un an mai târziu, comisia a ajuns la concluzia că tenismenii care fac acest lucru nu dau dovadă de sportivitate, pentru că îşi distrag adversarul. Aceeaşi comisie a cerut ca jucătorii zgomotoşi să fie penalizaţi.

 

Astfel, în prezent, un arbitru poate penaliza, oficial, cu un punct, un jucător care ţipă prea tare.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.