UIMITOR!!! CE S-A INTAMPLAT CU BIBLIA CARE A AJUNS PE LUNA!

Publicat in International 15 Mai 2014 807 ori
Google+ WhatsApp
UIMITOR!!! CE S-A INTAMPLAT CU BIBLIA CARE A AJUNS PE LUNA!
UIMITOR!!! CE S-A INTAMPLAT CU BIBLIA CARE A AJUNS PE LUNA!

O biblie pe microfilm, considerată una dintre cele mai rare "cărţi" din lume, după ce a ajuns pe Lună în timpul misiunii Apollo 14, a fost vândută cu 75.000 de dolari la o licitaţie ce a avut loc miercuri, la Dallas.

 

 

"Biblia care a ajuns pe Lună" a fost vândută la licitaţie
"Biblia care a ajuns pe Lună" a fost vândută la licitaţie
 

"Biblia selenară", cu un format de 3,8x3,8 centimetri, pe suport microfilm, poate fi citită la microscop şi este una dintre cele 12 biblii complete păstrate dintr-o colecţie de asemenea "cărţi" care au ajuns pe Lună, în 1971, odată cu astronautul Edgar Mitchell.

 

"Acest microfilm conţine Biblia completă, 1.245 de pagini din Biblia Regelui James, cu Vechiul şi cu Noul Testament", a precizat Michael Riley, istoric al casei de licitaţii Heritage Auctions, care a organizat vânzarea.

 

Biblia pe microfilm, de dimensiunile unui timbru, a fost trimisă prima oară pe orbita selenară în misiunea Apollo 13, în 1970. Misiunea nu a mers bine, iar din cauza unor probleme tehnice, echipa de astronauţi a fost nevoită să renunţe la aselenizare. Biblia a fost recuperată atunci când echipajul a ajuns în siguranţă pe Pământ. În tot acest timp, astronauţii ar fi putut folosi biblia pentru a se ruga.

 

Biblia a fost trimisă din nou în spaţiu un an mai târziu, în misiunea Apollo 14, şi a ajuns în cele din urmă pe Lună, aflându-se printre bunurile astronautului Edgar Mitchell.

 

Biblia face parte din colecţia de 512 de "cărţi" realizate de Apollo Prayer League, un grup de credincioşi având legături cu programul spaţial american.

 

Din colecţia iniţială s-au mai păstrat 12 exemplare complete, care au fost donate de John Stout, de la Prayer League, astronautului Edgar Mitchell. Una dintre aceste biblii este expusă până pe 22 iunie la Vatican, alături de trei fragmente din Manuscrisele de la Marea Moartă, potrivit unui comunicat emis de Radio Vatican.

 

Licitaţia a propus spre vânzare, printre altele, obiecte personale care au aparţinut astronautului Alan Bean, care a participat la misiunea Apollo 12, inclusiv chinga purtată de Bean în timpul aselenizării de opt ore din noiembrie 1969. Chinga, cu urme de praf selenar, a fost vândută pentru suma de 93.750 de dolari.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.