MICHAEL SCHUMACHER, VESTE EXTRAORDINARĂ

Publicat in International 29 Aprilie 2014 2688 ori
Google+ WhatsApp
MICHAEL SCHUMACHER, VESTE EXTRAORDINARĂ
MICHAEL SCHUMACHER, VESTE EXTRAORDINARĂ

Campionul german al Formulei 1, MICHAEL SCHUMACHER, spitalizat de patru luni după un grav accident de schi, a fost numit, marţi, cetăţean de onoare la Sarajevo, pentru că a ajutat copiii răniţi în timpul războiului din anii '90.

 
 

"Adunarea cantonului Sarajevo a recompensat meritele extraordinare ale lui MICHAEL SCHUMACHER, care a ajutat copiii victime ale războiului de la Sarajaevo şi a contribuit la dezvoltarea principiilor umanităţii între oamenii de naţionalităţi şi confesiuni diferite", se arată în decizia adoptată.

 

Pilotul s-a dus de două ori la Sarajevo, în 1996 şi 1997, pentru a solicita fonduri pentru îngrijirea copiilor răniţi.

 

"După războiul din Bosnia, MICHAEL SCHUMACHER a finanţat îngrijirea unor copii care în timpul războiului au avut braţe şi picioare amputate şi a câştigat astfel pentru totdeauna simpatia bosniacilor", a explicat Nedzad Fazlija, un ales local aflat la originea initţiavei.

 

În 1999, Schumacher a trimis în Bosnia un vehicul echipat special pentru a transporta copii rămaşi cu handicap după exploziile minelor de la finalul războiului.

 

Aproximativ 1.500 de copii au fost ucişi în asediul de la Sarajevo între aprilie 1992 şi decembrie 1995 şi aproape 15.000 au fost răniţi.

 

MICHAEL SCHUMACHER, în vârstă de 45 de ani, a fost rănit grav într-un accident de schi, la 29 decembrie, în staţiunea franceză Meribel. Germanul, aflat în faza de revenire progresivă din comă, la spitalul din Grenoble, a fost operat până acum de două ori la cap.

 

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.