Cloe.ro Hainute pentru copii

SC BESTMED SERV SRL - Clinica de recuperare neuromotorie si tratament paliativ

Publicat in Sanatate & Frumusete de catre Administrator.A 29 Iulie 2013 Actualizat: 29 Iulie 2013 2275 ori
Google+
SC BESTMED SERV SRL - Clinica de recuperare neuromotorie si tratament paliativ
SC BESTMED SERV SRL - Clinica de recuperare neuromotorie si tratament paliativ

 

Povestea clinicii a inceput in anul 2007, firma ocupandu-se de atunci de ingrijire la domiciliu. Ca urmare a experientei castigate in relatia medic-pacient, s-a inteles ca nu intotdeauna nevoile pacientilor se regasesc si in ofertele de servicii medicale. Astfel s-a nascut ideea, iar apoi aceasta s-a materializat sub numele Bestmed, o clinica ce doreste sa vina in sprijinul pacientilor, a celor care au nevoie de ajutorul nostru.

          Realizata in totalitate cu capital privat, unitatea este autorizata atat de Ministerul Sanatatii cat si de Directia Judeteana de Sanatate Publica pentru a functiona ca unitate cu paturi, fiind de asemenea in relatie contractuala cu Casa De Asigurari de Sanatate Prahova.

          Clinica are doua sectii: Recuperare neuromotorie a pacientului post-critic si Tratament Paliativ.

          Asistenta medicala oferita de clinica noastra se face atat pe sectorul cu paturi (cu internare) cat si in ambulatoriu de specialitate cu cabinete de medicina interne si neurologie

          Colaboreaza cu personal medical specializat din numeroase domenii medicale: ATI, chirurgie, neurologie, oncologie, psihologie, boli interne, ortopedie pentru a acoperi in totalitate necesitatile pacientilor.

          Clinica ofera consultatii si preluarea in ingrijire, evaluarea initiala, stabilirea planului de tratament (alaturi de cel stabilit de catre medicul de familie si/sau medicul specialist), reevaluare si monitorizare.

          Recuperare neuromotorie a pacientului post-critic

          Avand in vedere ca in foarte multe cazuri, pacientii care se externeaza dintr-o sectie de terapie intensiva au nevoie de recuperare neuromotorie a aparut necesitatea existentei unei sectii de recuperare care sa poata trata acest gen de pacienti. Recuperarea pacientului post-critic creeaza conditiile pentru internarea pacientilor total dependenti, atat din punct de vedere al recuperarii neuromotorii cat si al asistentei medicale in caz de urgenta. Specificul sectiei se adreseaza urmatoarei cazuistici: AVC (accidente vasculare cerebrale) ischemice si hemoragice, politraumatisme, fracturi operate si neoperate de membru inferior (col femural, pertrohanteriene), traumatisme de coloana vertebrala cu hemipareze si tertapareze, tumori ale coloanei vertebrale operate si neoperate, scleroza multipla (in placi).

          Alaturi de personalul specializat in fizioterapie si kinetoterapie s-au inregistrat progrese pentru pacientii cu deficiente motorii inca din primele 15 zile de la internare.

          Clinica si-a inceput activitatea in data de 03.05.2010, numarul de pacienti si adresabilitatea crescand de la luna la luna. Astfel in luna mai 2010 au fost 9 cazuri pe recuperare si 3 cazuri pe sectia de tratament paliativ si in luna decembrie 2010 au fost 53 de cazuri pe sectia de recuperare respectiv 26 de cazuri pe paliativ.

          Aceasta crestere se datoreaza atat conditiilor create si a personalului specializat (la ora actuala 76 de angajati la 30 de pacienti), cat si specificului unic al activitatii noastre. Conform informatiilor de feedback primite de la pacientii externati, apartinatori si medicii curanti din alte clinici (Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, Spitalul Schuler Ploiesti, Spitalul Municipal Bucuresti, Spitalul Floreasca, Spitalul Bagdasar Arseni si altele), cazurile internate la noi nu pot fi primite in alte unitati spitalicesti deoarece majoritatea pacientilor sunt TOTAL dependenti (tetrapareze, hemipareze, paraplegii), acestia avand si alte afectiuni colaterale ce contribuie la alterarea starii de sanatate a acestora (diabet zaharat, hipertensiune arteriala, escare de decubit infectate si suprainfectate, bronhopneumonii de decubit, etc).

          Au avut cazuri de pacienti tineri care, dupa un traumatism cranian sever, au ramas cu paralizie spastica (nu miscau voluntar de la gat in jos) si au fost trimisi acasa fara nici o raza de speranta. Au ajuns la Bestmes Serv, dupa 7 ani de cautari zadarnice, progresele fiind spectaculoase.

          In concluzie, in ultimele 12 luni au avut 471 internari in sectia de recuperare respectiv 140 internari in sectia de tratament paliativ.Echipamentele necesare sectiei de recuperare au constat in aparatura specifica salii de kinetoterapie, aparatura mobila pentru lucru la patul pacientului.

Avand in vedere specificul sectiei de recuperare a pacientului POST-CRITIC, au fost necesare dotari suplimentare, specifice unei sectii de Terapie Intensiva:

  • -        EKG cu 6 canale
  • -        ventilator mecanic (pentru intubatii oro-traheale)
  • -        generator oxigen 4
  • -        aspirator secretii bronsice
  • -        monitor functii vitale
  • -        infuzomat
  • -        injectomat.

Pentru a veni in sprijinul numarului mare de pacienti care au solicitat acest lucru, au achizitionat un echipament medical menit sa ajute persoanele cu deficiente locomotorii. Denumirea aparatului este: LOKOMAT PRO V6. Aparatul este utilizat pentru recuperarea mersului, acesta fiind obiectivul principal a circa 85% din pacientii suferind de o gama larga de afectiuni, printre care unele din cele mai intalnite sunt:

·         AVC – accident vascular cerebral;

·         traumatisme vertebromedulare;

·         TCC – traumatisme cranio cerebrale;

·         scleroza multipla;

·         paralizie cerebrala

·         afectiuni ortopedice (fracturi col femural, pertrohanteriene);

·         boala Parkinson;

·         endoproteze (ex. Proteze totale de sold);

·         atrofie musculara spinala;

·         boli articulare degenerative ale membrelor inferioare;

·         slabiciune musculara datorata imobilizarii;

·         alte afectiuni.

          Paleta larga de afectiuni descrise mai sus, precum si calitatea exceptionala a terapiei realizata constituie principalul avantaj in achizitionarea acestui aparat.

          Conform statisticilor oficiale de la Autoritatea Nationala a Persoanelor cu Handicap Neuromotor din Romania, la data de 30.09.2011 erau 6680 de copii si 125.739 adulti cu handicap fizic.

          Conform studiilor realizate in Marea Britanie, 85% din respondenti au plasat mersul pe primul loc intre obiectivele programului propriu de recuperare. Din punctul de vedere al rezultatelor, LOKOMAT-ul este de neinlocuit. Terapia clasica nu reuseste sa creeze o schema fiziologica de mers. De aceea, achizitionarea aparatului vine ca o completare fireasca si inevitabila a evolutiei spre o recuperare ideala.

 

Administrator.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de Contact:
office@ph-online.ro sau ana@ph-online.ro