Cloe.ro Decoratii pentru casa

Maternitate particulara la Ploiesti. Vezi unde, si de cand.

Publicat in Sanatate & Frumusete de catre Bogdan Stoica 22 Ianuarie 2012 Actualizat: 23 Ianuarie 2012 5009 ori
Google+
Maternitate particulara la Ploiesti. Vezi unde, si de cand.
Maternitate particulara la Ploiesti. Vezi unde, si de cand.

Daca ploiestenilor le este rusine cu o institutie, aceasta este Maternitatea. Zeci de incidente au fost si, din pacate, inca mai sunt raportate, periodic, de mamici terifiate de experientele avute aici. Tot aici a avut loc si incidentul cu cei 14 copii care au murit intr-o luna, tot aici au fost scandaluri legate de rele tratamente acordate mamelor si copiiilor. De aceea, ploiestenii strang ban pe ban, si, cand urmeaza cel mai fericiti eveniment din viata unei familii, pleaca la Bucuresti.

 

Situatia s-ar putea schimba, din martie. Detinatorii clinicii medicale Dyomedica construiesc, pe strada Ghe. Grigore Cantacuzino, NR 43, o mini-maternitate. Cladirea are in jur de 300 de metri pe fiecare din cele cinci niveluri. la subsol vor fi dotarile auxiliare (spalatorie, bucatarie, etc), la parter receptie, doua etaje de cabinete medicale si laboratoare si, la ultimul etaj, maternitatea. In aceeasi curte, pe langa imobilul nou-construit, mai exista o cladire, care a fot renovata si care va avea birourile firmei, un cabinetde medicina muncii si ofarmacie. Actele si autorizatiile au fost obtinute de antreprenori inca din 2010, Primaria fiind de acord cu propunerea urbanistica. In 2011 a inceput constructia, finalul "la rosu"avand loc toamna trecuta. In prezent, se lucreaza de zor la amenajarile interioare si la dotarea medicala a cladirii.

 

Informatia prezentata in exclusivitate de PH-online.ro a starnit un val de comentarii pe Facebook. Ana Maria‎: "Personalul e cel mai important. Oricum, e cel mai bun lucru care i se putea intampla acestui oras...". Monica: "De vreo doua zile citesc numai povesti horror despre maternitatea din Ploiesti, a picat la fix vestea asta! Daca preturile vor fi similare cu cele de la Eva din Brasov, si nu cu cele din Bucuresti, ar fi extraordinar". Andreea: "Chiar este un pas inainte pentru Ploiesti. Vor "migra" mai putine mamici catre Bucuresti sau Brasov (eu sunt exemplul clar, am nascut in Brasov anul trecut).". Mihaela: "Eu am nascut aici in 2007 si am trecut prin clipe de groaza, dupa atatia ani cand vad in fata ochilor medicul cu care am nascut, mi se inmoaie picioarele.". Ana Maria: "Eu am cateva prietene care au nascut cu anestezie epidurala, dar li s-a spus sa isi cumpere singure trusa". Elena: "Eu am nascut la Ploiesti in 2009. Nasterea si doctorul:OK!  Insa o asistenta'' m-a terminat" psihic cand mi-a pus in brate un alt copil cu branula la cap (incurcasera numerele de pe scutece). Si tot eu am fost certata grav ca ma sperii prea repede pentru o branula nenorocita".

 

Citeste si:

 

 

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012. office@ph-online.ro
Blog: www.bogdanstoica.ro