Primarul comunei Chiojdeanca: "Voi candida și în 2016". Ce PROIECTE are edilul

Publicat in Interviul saptamanii 26 Martie 2015 4783 ori
Google+ WhatsApp
Primarul comunei Chiojdeanca: "Voi candida și în 2016". Ce PROIECTE are edilul
Primarul comunei Chiojdeanca: "Voi candida și în 2016". Ce PROIECTE are edilul

Baba Iana Gheorghe, primarul comunei Chiojdeanca, a acordat un interviu in exclusivitate pentru ph-online.ro în care a vorbit despre realizările sale de până acum, dar și de planurile pe care le are pentru locuitorii din Chiojdeanca.

 

1. Ce inseamna sa fii primar intr-o comuna mica, cu potential local redus?

Baba-Iana Gheorghe: Responsabilitatea unui primar nu are legatura cu cat de mare sau mica e localitatea. Problemele unei comunitati, necesitatile zilnice ale populatiei sunt la fel de importante. Si la Chiojdeanca se platesc taxe si impozite, la fel ca la Ploiesti sau Campina. Singura problema sunt veniturile reduse pe cap de locuitor.

2. Ce ati facut pentru locuitorii din Chiojdeanca, in acest prim mandat de edil al comunei?

Baba-Iana Gheorghe: Din 2012 pana in prezent, am achitat toate restantele gasite la inceperea mandatului pentru lucrari efectuate si neplatite, de catre fosta administratie. Datorii care nu au fost mici, am reusit achitarea totala abia in 2014. Cu toate acestea, s-au facut si investitii, printre care: termoizolarea si reabilitarea scolii din satul Trenu; s-au betonat anumite portiuni din drumurile comunale greu accesibile; s-a asfaltat mai bine de 1 km; s-au facut podete; s-a reabilitat termic si s-a facut igienizarea cladirii fostei primarii. De asemenea, s-a achizitionat o cladire si se lucreaza pentru amenajarea unui cabinet medical in satul Chiojdeanca, in centru, atasat de primaria noua. Tot in mandatul meu, am reusit aducerea in comuna a unui medic care, prin programul zilnic, reuseste sa acopere probemele medicale din zona.

3. Pentru anul acesta si pentru urmatorii ani, v-ati propus continuarea unor proiecte sau derularea unora noi?

Baba-Iana Gheorghe: Mi-am propus continuarea modernizarii strazilor laterale prin betonare si asfaltare. Din bugetul local, intentionam sa amenajam un parc si parcarea din fata primariei Chiojdeanca. Pe viitor vom incepe dalarea santurilor pe drumurile comunale plus efectuarea de masuratori la terenuri.

4. Se face administratie sau politica in primarii? Cum credeti ca e mai bine sa fie alesi primarii, dintr-un tur de scrutin sau doua?

Baba-Iana Gheorghe: Clar se face administratie. Referitor la a doua intrebare, parerea mea este ca ambele variante au si avantaje, si dezavantaje. Alegerea dintr-un singur tur avantajeaza candidatul cu notorietate si partidele mari. La doua tururi de scrutin, este foarte importanta prestatia candidatului si felul in care poate castiga de partea lui votantii celorlalti intrati in cursa si eventualii nehotarati. Personal, mi se pare corect un singur tur si din perspectiva economisirii de fonduri.

5. Ce probleme majore au locuitorii din Chiojdeanca?

Baba-Iana Gheorghe: Foarte multe probleme in Chiojdeanca au aparut din cauza drumurilor si a cailor de acces foarte proaste. In rest, ca orice comunitate, sunt probleme cu terenurile oamenilor. Nu s-au eliberat titlurile de proprietate pentru aceste terenuri din motive financiare n-au fost bani. O problema deosebita o reprezinta alunecarile de teren din ultimii ani. S-au accentuat in ultima perioada ceea ce necesita fonduri suplimentare de la judet si de la Guvern. De asemenea, ne confruntam cu o mare problema legata de alunecarea de drum care a avut loc pe DJ234 in punctu’ Fatu, (km 3+ 900 – 4 + 200), unde exista déjà un proiect al Consiliului Judetean dar nepus in aplicare din lipsa fondurilor. In aceasta zona, pe firul Paraului Nucet, exista un proiect al ANIF, avizat, care stagneaza din acelasi motiv, lipsa banilor.

6. In 2016, ce partid credeti ca va castiga localele si daca dvs mai candidati pentru un nou mandat?

Baba-Iana Gheorghe: Eu sper ca partidul meu sa castige localele si logic asa ar fi dupa proiectele derulate pana acum. Cat ma priveste, o sa-mi depun candidatura pentru un nou mandat. Personal, am o datorie fata de alegatorii mei sa duc mai departe ce am inceput. Nu poti face foarte multe in 4 ani de mandat. Asa ca voi candida si in 2016.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.