DIMA GHEORGHE, primarul comunei Barcanesti: “In viitorul apropiat, primarul comunei trebuie sa aiba si pagina de Facebook. Il va face mai vizibil in comunitate”

Publicat in Interviul saptamanii 19 Decembrie 2014 Actualizat: 19 Decembrie 2014 5601 ori
Google+ WhatsApp
DIMA GHEORGHE, primarul comunei Barcanesti:  “In viitorul apropiat, primarul comunei trebuie sa aiba si pagina de Facebook. Il va face mai vizibil in comunitate”
DIMA GHEORGHE, primarul comunei Barcanesti: “In viitorul apropiat, primarul comunei trebuie sa aiba si pagina de Facebook. Il va face mai vizibil in comunitate”

Primarul comunei prahovene Barcanesti a acordat un interviu in exclusivitate pentru ph-online.ro.

 

Reporter: Cum este sa fii primar intr-o comuna mare de langa resedinta judetului? Sunt avantaje sau dezavantaje?

Dima Gheorghe: Avantajele ca primar al unei comune mari de langa resedinta judetului sunt: asezarea geografica, ce permite investitorilor sa dezvolte afaceri in zona si faptul ca, in derularea proiectelor m-am bazat intotdeauna pe sprijinul pe care mi l-a acordat Consiliul Judetean Prahova, de fiecare data cand l-am solicitat.

Dupa 4 mandate in fruntea primariei Barcanesti, ce proiecte de anvergura aveti in portofoliu? Cu ce va mandriti si ce ati fi vrut sa fi realizat deja pana acum?

Dima Gheorghe: Ca proiect pe care il am in vedere este realizarea Caminului Cultural Comunal, in prezent in comuna neexistand niciun camin cultural si, de asemenea, vorbim si de contributia noastra la realizarea Parcului Industrial Barcanesti. Din anul 1990, de cand am venit primar al comunei Barcanesti si pana in prezent, am realizat proiecte majore, printre care, vreau sa le enumar pe urmatoarele: alimentarea cu gaze naturale in comuna; asfaltarea tuturor drumurilor comunale; construirea noului sediu al Primariei si reabilitarea retelei de apa potabila in intreaga comuna.

Cum afecteaza anii electorali activitatea unei primarii? Sunt mai multi bani de la buget, sunt mai multe presiuni si solicitari din partea cetatenilor?

Dima Gheorghe: Fiind primar din 1990 si pana in prezent, dovedeste ca cetatenii nostri au avut incredere in mine si in echipa mea, acordandu-mi votul lor, dar acest lucru a necesitat si din partea mea, de la an la an, o mai mare implicare in rezolvarea tuturor problemelor comunei. Experienta acumulata in timp, increderea oamenilor, echipa din primarie care mi-a fost tot timpul alaturi, au favorizat ca si activitatea mea sa fie una buna, localitatea sa fie transformata intr-una care sa fie data ca exemplu, fapt ce a atras investitori si, astfel, bani la bugetul local.

Cum vedeti dvs, de la nivel comunal, situatia de la centru din PSD? Credeti ca lucrurile merg spre bine sau nu?

Dima Gheorghe: In opinia mea, PSD-ul este poate cel mai puternic partid politic in prezent, dar, dupa pierderea alegerilor prezidentiale, situatia de la PSD centru este una tensionata, se cauta raspuns unde s-a gresit de s-au pierdut alegerile, dar cred cu convingere ca, in masura in care liderii nostri politici vor discuta cu calm, vor analiza si vor decide o remaniere a partidului. Astfel vom reusi sa ramanem in continuare unul din cele mai importante partide de pe scena politica si vom reusi sa castigam urmatoarele alegeri parlamentare si prezidentiale.

Cum vedeti alegerile locale din 2016, ce credeti ca vor aduce diferit fata de cele in 2014 sau 2012?

Dima Gheorghe: La alegerile locale din 2016, cred ca partidul nostru isi va mari numarul primarilor care ni se vor alatura, de asemenea, nu trebuie sa uitam ca preferintele de vot ale electoratului se pot schimba in decursul timpului. Trebuie astfel sa avem in vedere ca toti candidatii nostri sa fie oameni onesti, muncitori. Campania va fi una dura, fara scrupule, insa cu oameni cinstiti si integri putem evita orice atac la persoana.

Recent, primarul Constantei, Radu Mazare si-a facut o pagina de facebook pentru a rezolva mai prompt problemele oamenilor. La tara, credeti ca online-ul poate imbunatati viata comunitatii? Aveti site la Primarie? Dar pagina de Facebook?

Dima Gheorghe: Primaria comunei Barcanesti detine in prezent un site care pune la dispozitia cetatenilor informatii de interes local, cum ar fi taxe si impozite, hotararile consiliului local, declaratiilor de avere ale alesilor locali, dar nu avem pagina de Facebook. Consider ca in viitorul apropiat primarul comunei trebuie sa aiba si pagina de Facebook, astfel va putea fi mai aproape de cetatenii tineri ai comunei. Va putea lua la cunostinta mai usor de problemele acestora si il va face mai vizibil in comunitate. Nu trebuie sa uitam ca reteaua de socializare poate scoate la vot mii de oameni, online-ul a facut diferenta si la alegerile prezidentiale de anul acesta.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.