Fabioara Ionescu: Femeile pot intra in politica pentru ca au unele abilitati pe care barbatii nu le au

Publicat in Interviul saptamanii 10 Noiembrie 2014 1921 ori
Google+ WhatsApp
Fabioara Ionescu: Femeile pot intra in politica pentru ca au unele abilitati  pe care barbatii nu le au
Fabioara Ionescu: Femeile pot intra in politica pentru ca au unele abilitati pe care barbatii nu le au

Fabioara Ionescu, county manager in Consiliul Judetean Prahova: “Femeile pot intra in politica pentru ca au unele abilitati pe care barbatii nu le au; sunt mai constiincioase, mai organizate, mai ordonate, mai putin orgolioase in sensul nevoii de afirmare sociala”

 

 

  1. Sunteti county manager de doi ani, cu ce proiecte puteti sa va mandriti?

Functia de administrator public (county manager) presupune organizarea, coordonarea si gestionarea activitatii Consiliului Judetean Prahova conform contractului de management, a competentelor si a sferei relationale stabilite de Presedintele Consiliului Jidetean Prahova .

In aceasta calitate, pe langa alte directii, am organizat si coordonat activitatea Directiei de Absorbtie Fonduri Europene si am participat efectiv la derularea mai multor proiecte care apartin Programului Operational Regional, enumar cateva din ele :

- Centrul de Afaceri Multifunctional “ Lumina Verde” care se va finaliza in vara anului viitor.

- Pasajul cu giratoriu suprateran, unic in Romania in zona Spitalului Judetean rezolvand problema de trafic printr-un nod de transport important vizand accesul catre Valea Slanicului si Valea Teleajenului; proiectul va fi finalizat anul viitor.

- Restaurarea si consolidarea Muzeului Ceasului si Conacului “Pana Filipescu”, cladiri de patrimoniu, unice in tara, care au necesitat (ambele) selectarea unor proiectanti si constructori certificati de Institutul National de Patrimoniu si Ministerul Culturii. Si acestea vor fi finalizate anul viitor.

- Reabilitarea sistemului de apa si canalizare in judetul Prahova, proiect strategic cu o valoare de peste 200 mil euro;

- Sistemul de management integrat al deseurilor din judetul Prahova cu o valoare totala de peste 50 mil euro;

2. O femeie poate conduce cu succes un Consiliu Judetean? Dar o tara?

O femeie poate conduce orice; sunt femei presedinti de tara, sefi de guvern, de consilii judetene, prefect, subprefect, vicepresedinti de consilii judetene, primari, viceprimari, consilieri judeteni sau locali.

Cred ca maturitatea si cultura politica a femeilor din politica de astazi le-ar putea face sa ocupe asemenea pozitii.

3. Si ca sa ramanem pe acelasi subiect, sunteti si presedinta a Organizatiei de Femei a PSD Prahova, cum pot schimba femeile, in bine, soarta romanilor? Ce putere au ele in esalonul politic?

Femeile, sunt categoric, la fel de bune in profesiile lor ca si barbatii, pot avea cariere la fel de importante si de succes precum barbatii.

Femeile pot intra in politica pentru ca au unele abilitati (nu conteaza daca acestea sunt native sau dobandite cultural) pe care barbatii nu le au: sunt mai constiincioase, mai organizate, mai ordonate, mai putin orgolioase in sensul nevoii de afirmare sociala. Cele care intra in politica se vor cunoaste prin puterea sociala, prestigiu, tinuta. Femeile sunt mai practice, sunt mai linistite, in sensul ca sunt mai putin turbulente decat barbatii, cel putin asa sunt femeile din PSD.

4. Ati ajuns in toate cele 104 de localitati din Prahova? Cum sunt necesitatile unui sat (gen Nucet din Chiojdeanca), comparativ cu municipiul Ploiesti sau Campina?

Da, am fost in toate orasele si comunele judetului; nu pot sa spun ca si in fiecare sat in parte. Dezvoltarea economica si sociala a spatiului rural este indispensabil legata de existenta infrastructurii rurale si a serviciilor de baza .

Strict pentru satul Nucet avem in derulare proiectul de consolidare a caii de legatura calamitata de inundatii cu restul comunei. Pentru aceasta lucrare cautam posibilitati de finantare .

Necesitatile locuitorilor unui sat sau ai unui municipiu sunt similare si se traduc prin asigurarea gradului de confort zilnic si anume: existenta apei menajere, energie electrica, gaze, cai de acces, scoli, dispensare etc .

5. Care sunt cele mai importante proiecte pe care CJ Prahova le va implementa in 2015? Aveti vreun parteneriat important?

In cadrul ADI – Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, avem parteneriat la nivelul Regiunii Sud Muntenia pentru achizitionarea de masini si echipamente specializate in astfel de interventii, inclusiv freze pentru zapada.

De asemenea, avem in vedere incheierea de parteneriate cu judetele limitrofe pentru promovarea unor proiecte de modernizare sau construire a cailor de legatura care pot prelua o parte din traficul drumurilor nationale.

6. Sunt si primari nemultumiti de alocarile de fonduri de la buget.Cum se stabilesc prioritatile?

Normal ca nu toti primarii sunt multumiti, dar pe langa fondurile alocate de la bugetul de stat sau judetean, primariile mai pot beneficia si de alte surse, care sunt de altfel cele mai importante, si anume fonduri europene unde contributia localitatii este de numai 2% din valoare eligibila.Totul este sa isi depuna proiecte in acest sens.

Prioritatile sunt la fel, indiferent de unitatea administrativa, conditiile de trai trebuie asigurate peste tot, utilitatile de baza sunt omninecesare. Proiectele de dezvoltare locala, infrastructura, beneficiaza de sustinere de la judet, indiferent de marimea localitatii sau asezarea ei. Primarii au aici un rol cheie.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.