Graţiela Gavrilescu (PLR): Foştii mei colegi să aibă curaj şi să le spună oamenilor că nu se mai regăsesc în PNL-ul absorbit de PDL

Publicat in Interviul saptamanii 29 Iulie 2014 Actualizat: 29 Iulie 2014 2024 ori
Google+ WhatsApp
Graţiela Gavrilescu (PLR): Foştii mei colegi să aibă curaj şi să le spună oamenilor că nu se mai regăsesc în PNL-ul absorbit de PDL
Graţiela Gavrilescu (PLR): Foştii mei colegi să aibă curaj şi să le spună oamenilor că nu se mai regăsesc în PNL-ul absorbit de PDL

 

Graţiela Gavrilescu (PLR): Foştii mei colegi să aibă curaj şi să le spună oamenilor că nu se mai regăsesc în PNL-ul absorbit de PDL

Deputatul prahovean Graţiela Gavrilescu, numită recentă preşedinte interimar al Partidului Liberal Reformator (PLR) înfiinţat de Călin Popescu Tăriceanu, consideră că, de fapt, fuziunea dintre liberali şi democrat-liberali înseamnă topirea PNL în PDL. Despre avantajele şi dezavantajele pe care le are, în acest moment, PLR, dar şi despre şansele pe care Tăriceanu le are să ajungă preşedintele României citiţi în interviul de mai jos:

 


Care sunt obiectivele Partidului Liberal Reformator al cărui preşedinte interimar sunteţi?

 


Graţiela Gavrilescu: Partidul Liberal Reformator s-a format din dorinţa de a continua ideile şi politicile liberale, toate istoria de 140 de ani a PNL şi nu numai atât, ci istoria românilor şi a României. Credem că PLR va aduce un nou iz liberal, iar cei care gândesc liberal şi care cred că în România se poate face o altfel de politică sunt aşteptaţi să vină alături de noi. Sunt convinsă că lupta pe care am dus-o pentru români în PNL va fi continuată în PLR.

 

Ce şanse are acest partid să se ridice suficient de mult până la alegerile prezidenţiale, astfel încât candidatul PLR, Călin Popescu Tăriceanu, să poată ajunge în turul II şi, eventual, preşedintele României?

 

G. G.: Orice început este greu şi, chiar dacă va fi foarte greu nu numai pentru noi, ci şi pentru cetăţenii pe care va trebui să îi convingem să ne dea votul pentru Călin Popescu Tăriceanu, eu cred că acest domn poate deveni preşedintele României prin calităţile pe care le are. Nouă ne trebuie un preşedinte diplomat, un preşedinte onest, un preşedinte care să fi făcut ceva, să fie demonstrat aşa cum a făcut-o fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, un om care ştie să se gândească la oameni şi care ştie ce doresc aceştia. Limbajul şi pregătirea domnului Călin Popescu Tăriceanu sunt perfecte pentru un preşedinte al tuturor românilor. Noi ne vom bate ca domnul Tăriceanu să ajungă în turul II, avem această speranţă pentru că am văzut cât de multă lume se bucură că el şi-a anunţat candidatura la prezidenţiale şi am văzut cât de multe telefoane şi mailuri primim de la mulţi la care poate nici nu ne gândeam. Pentru mine, ca om care a făcut muncă de partid aşa cum a scris la carte şi aşa cum trebuie, este o nouă experienţă. În acelaşi timp, rămân surprinsă de cum se manifestă o anumită parte a simpatizanţilor liberali. Oamenii nu mai pot fi minţiţi şi nici pe departe liberalii, pentru că au fost de fiecare dată şi au dat votul pentru noi, pentru fostul PNL, pentru ideile şi principiile liberale, pentru liberalismul din România. Cei care vor veni alături de noi în acest proiect şi alături de Călin Popescu Tăriceanu nu vor fi dezamăgiţi pentru că domnul Tăriceanu are un proiect pentru români şi îşi doreşte un proiect alături de toţi românii, un proiect numit ”România, a şaptea putere economică a Europei”. Sună frumos, dar înseamnă multă muncă şi că tot ce înseamnă idee în România trebuie să fie pusă ca şi cărămidă la baza proiectului.


Care sunt avantajele şi dezavantajele PLR în acest moment?G. G.: Dezavantaj este că timpul până la prezidenţiale este extrem de scurt şi munca trebuie să fie de câteva ori mai mare pentru a obţine rezultatul scontat. În acelaşi timp, avantajul este că lumea a văzut care este diferenţa între noi, cei care am plecat din PNL, care nu am dezamăgit, care, chiar dacă o dată am greşit, ne-am reparat greşeala şi nu am vrut să ne ducem într-o direcţie în care PNL să dispară din istoria României şi a românilor. Cetăţenii şi-au dat sau îşi vor da seama că liberalismul românesc va fi păstrat şi continuat de PLR. Românii au văzut că nu au plecat de la PNL persoane care doreau nişte funcţii, care aveau nişte interese. Ce interese poţi să ai când te duci într-un partid în care trebuie să munceşti, care abia s-a creat? Ce să ţi se ofere? Nimic! Deci, lumea şi-a dat seama că, de fapt, iniţiatorii acestui proiect, adică Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale, suntem noi, cei care nu am avut nimic de ascuns, am spus adevărul şi, pentru că nu am vrut să fim înghiţiţi de PDL, pentru că nu am vrut să ne asociem cu cei care au făcut rău românilor, noi ne-am desprins din PNL şi am înfiinţat PLR. Atunci, cred că marea majoritate a celor care ne-au dat votul la ultimele alegeri vor da votul către PLR. Cei care în perioada de guvernare a lui Călin Popescu Tăriceanu au fost mulţumiţi de tot ce au întreprins Guvernul şi Parlamentul de la vremea aceea vor fi în continuare alături de noi şi îşi vor aduce aminte că, de fapt, în România se poate trăi şi altfel, adică în seriozitate, în pace, fără scandaluri politice şi aşa mai departe. Românii nu au memorie scurtă şi lor trebuie să le dai ceea ce îşi doresc. Ei nu vor să trăiască speriaţi de ceea ce li se mai poate întâmpla mâine. Cred că liniştea, stabilitatea de care au nevoie românii pot fi obţinute şi cu ajutorul PLR. Noi, liberalii, am promis ceva în 2012: să scăpăm de acest sistem. De aceea, votul pe USL a fost extrem de mare. Atunci, este clar că cei care suntem acum în PLR putem spune că putem să ne continuăm drumul pe care românii l-au dorit.

 

Ce simţiţi faţă de PNL şi mesaj le transmiteţi foştilor colegi care au rămas în acest partid?G. G.: Regrete! Regrete că nu au fost suficient de ancoraţi în realitate, că nu au înţeles că o istorie de aproximativ 140 de ani a PNL nu este numai a PNL, este istoria românilor şi a României, nu au înţeles că rom nu pot fi minţiţi şi că ei repectă oamenii care îşi ţin promisiunea. O să vedem ce se va întâmpla în perioada următoare cu aşa zisul mare partid de dreapta absorbit, de fapt, de PDL şi numit acum decât simbolic PNL. Din păcate, din punctul meu de vedere, nu se va întâmpăla mare lucru. Cred că şi-au făcut greşit socotelile şi nu s-au gândit că, în viaţă, când pui două lucruri unul lângă celălalt, nu înseamnă neapărat că unu şi cu unu fac doi.
Colegilor care sunt în PNL şi care foarte greu pot accepta această fuziune care înseamnă, de fapt, absorbţia PNL-ului în PDL, nu invers, le spun să aibă curaj şi să se ducă fiecare în colegiile lor, să se uite în ochii oamenilor care i-au votat şi să aibă curaj să spună că nu se regăsesc acolo şi o să vedeţi că, în perioada următoare, plecările din PNL vor avea loc în fiecare zi, tocmai pentru că sunt foarte mulţi oameni în continuare acolo care încă nu au avut curaj, care nu se pot duce să se uite în ochii cetăţenilor.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.