Bogdan Nica (PNL): ”Mircea Roşca ia lumină de la interimarii de la Bucureşti şi execută fără crâcnire”

Publicat in Interviul saptamanii 23 Iunie 2014 2327 ori
Google+ WhatsApp
Bogdan Nica (PNL): ”Mircea Roşca ia lumină de la interimarii de la Bucureşti şi execută fără crâcnire”
Bogdan Nica (PNL): ”Mircea Roşca ia lumină de la interimarii de la Bucureşti şi execută fără crâcnire”

Despre minciună, ipocrizie şi dictatura din interiorul PNL Prahova ne povesteşte fostul vicepreşedinte al organizaţiei, Bogdan Nica:

 


Tocmai v-aţi dat demisia din toate funcţiile pe care le deţineaţi în PNL Ce v-a adus în pragul unui astfel de gest?

 

Bogdan Nica: În momentul în care, cu ipocrizie şi cu încălcarea oricăror reguli de bun simţ, nu mai vorbesc de statut şi de regulamente, se iau nişte măsuri în a-ţi îndepărta incomozii, măsuri care constau în a da la o parte oamenii care sunt de altă părere, pretextând cu nişte rezultate mai bune şi mai rele, nu vreau să particip la lucrul ăsta. Eu sunt unul dintre cei care nu sunt de acord nici cu fuziune, nici cu alianţă cu PDL. Cred că e o măsură pripită şi, mai ales în judeţul Prahova, nu va duce la nimic bun pentru PNL. De asemenea, nu îmi doresc să particip la niciun fel de discuţii din cauza modului în care se fac acestea. Foarte multă lume nu mai înţelege nimic, eu înţeleg că se doreşte să se ascundă ceva, aşa încât nu sunt de acord să particip.

 

Ce să se ascundă?

 

B. N.: Ştiu eu? Se încearcă aşa, o campanie de imagine, pentru a ascunde alte lucruri. Poate şi la PDL cine ştie ce legături cu clanurile, că iată că încep să apară, poate şi în vârful PNL faptul că trei oameni iau decizii pentru un partid întreg... O să vedem cum avansează lucrurile.

 

Vorbeaţi despre minciună şi ipocrizie. Din partea cui?

 

B. N.: În principal din partea preşedintelui Mircea Roşca, dar şi a celor care îl susţin şi pe care nu i-am prea văzut, i-am văzut acum, la urmă, pe lângă domnia sa. Există multă ipocrizie şi la nivel central. Lumea vede şi taxează. Răsucelile astea şi schimbul de parteneri nu sunt bine văzute de români. Dacă erau bine văzute, aveam un scor mare la europarlamentare. Eu zic că sunt două motive pentru care PNL a luat doar 15%: ruperea USL şi faptul i-au scos pe domnul Diaconu şi pe domnul Tăriceanu. Nume grele ale partidului au fost date la o parte.

 

Sunteţi dintre cei care l-au susţinut pe domnul Mircea Roşca la şefia PNL Prahova în locul lui Adrian Semcu?

 

B. N.: La vremea respectivă, da.

 

Ce s-a schimbat între timp? Când a devenit Mircea Roşca mincinos şi ipocrit?

 

B. N.: Eu nu am fost susţinător înfocat al domnului Roşca, domnia sa a fost impus de domnul preşedinte Antonescu la vremea respectivă, nu e niciun secret. La început ca interimar, iar apoi ca titular. La început, era vehement şi hotărât împotriva PDL. Acum s-a sucit, mai ales în ceea ce le-a promis oamenilor- ”jos, Băsescu”, terminăm cu stilul arogant de a face politică, vrem să construim majorităţi cu colegii de la PSD pentru a face lucruri bune pentru comunitate, care s-au făcut până când, la un moment dat, ne-a sucit ceasul invers. Eu nu am înţeles care au fost motivele reale ale ruperii USL. Atunci, sunt nişte lucruri care ne separă fundamental. Domnia sa a fost cu domnul Antonescu până la un punct, acum este cu domnul Iohannis, cu doamna Anastase, eu rămân constant la ceea ce susţine de ani de zile- ”Jos, Băsescu”.

 

Nu sunteţi de acord cu ce se întâmplă în momentul acesta în PNL. Cum combateţi toate acestea dvs şi colegii dvs care împărtăşesc aceleaşi idei?

 

B. N.: Faptul că mi-am dat demisia din funcţiile pe care le aveam este doar unul dintre lucrurile pe care le-am făcut. Am fost, în urmă cu două săptămâni, alături de colegii mei, de toţi parlamentarii, cu excepţia domnului Roşca, care au susţinut că nu e bună această fuziune rapidă. La nivel naţional s-a dat un mandat de discuţii exploratorii şi în niciun caz unul pentru fuziune. La fel, am zis că trebuie să rediscutăm apartenenţa noastră la o familie politică europeană şi lucrul acesta s-a făcut cu nerespectarea statutului. Prin statut, numai congresul poate decide plecarea de la ALDE şi afilierea la PPE, lucru care nu s-a întâmplat. Nu ne-am modificat statutul, dar nişte colegi au semnat. Şi toate lucrurile astea le-am susţinut şi în partid, şi în mass media, astfel încât să nu se înţeleagă altceva. Atât eu, cât şi domnul Alexandri am demisionat şi probabil vor mai urma şi alţi colegi care vor acţiona la fel. Asta înseamnă că nu girăm această conducere care şi-a asigurat o majoritate prin cooptare. Colegii care asigură majoritatea astăzi în Biroul Judeţean nu sunt aleşi de Conferinţa judeţeană, cum ar fi trebuit. Sunt nişte aliaţi care au căpătat nişte funcţii. Ei votează după cum îi coordonează cel care i-a pus şi lucrul ăsta nu e în regulă. Mai mult, nu am fost de acord cu decapitarea organizaţiilor care nu sunt de acord cu domnia sa. Ori faci o analiză profundă să vezi cine a muncit şi cine nu a muncit şi să vezi eventuale trădări şi alta e pur şi simplu ca pe cei care au păreri contrarii să îi schimbi din funcţii arbitrar şi cu nerespectarea crasă a statutului.
Există deocamdată un grup de iniţiativă care a fost lansat de domnul Tăriceanu şi unde o parte dintre noi am mers şi am semnat şi suntem de acord cu tot ce se susţine acolo- păstrarea identităţii liberale şi continuarea unor proiecte pornite în 2012 care au girul populaţiei, prin vot. Eu sper că, în ceasul al 13-lea, la congres, vor exista nişte poziţionări foarte clare şi că toate aceste asperităţi vor fi netezite.

 

În actualul context, cum se face politică în PNL Prahova? Cum aţi descrie situaţia?

 

B. N.: Dacă vreţi plastic, domnul Roşca ia lumină de la cei câţiva interimari care conduc acum partidul la Bucureşti şi vine şi transmite această lumină în mod fidel, execută fără crâcnire şi fără comentarii. Cei care au alte păreri, eu, domnul Alexandri, domnul Guran, suntem puşi la colţ, etichetaţi, ca în anii 50. Cu lucrul acesta nu pot fi de acord, rămân simplu membru.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.